1 Mart'ta yayına başlayan Sözcü TV'den istifa eden Yılmaz Özdil, Sözcü gazetesinden de istifa etti! Özdil, istifa haberini sosyal medya hesabından duyurdu

RTÜK'ten uzun süre lisans almayı bekledikten sonra 1 Mart 2023'te yayın hayatına başlayan Sözcü TV, Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil'in istifasıyla sarsılmıştı. Özdil'in yerine Alişer Delek'in göreve getirildiğinin açıklanmasının ardından, Sözcü TV Ana Haber Bülteni sunucusu Korcan Karar da, kanaldan istifa ett. Bu yaşanan olayların ardından Yılmaz Özdil flaş bir kararla, Sözcü gazetesinden de istifa ettiğini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. İşte,, Özdil'in açıklaması...

Google Haberlere Abone ol
1 Mart'ta yayına başlayan Sözcü TV'den istifa eden Yılmaz Özdil, Sözcü gazetesinden de istifa etti! Özdil, istifa haberini sosyal medya hesabından duyurdu

Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil, 1 Mart'ta yayına başlamasından birkaç gün sonra istifa etmiş, Sözcü gazetesindeki kölesinden de veda yazısı yayımlamıştı.

Yılmaz Özdil'in istifasının ardından yerine Alişer Delek getirildi. Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Delek, göreve geldikten sonra ilk açıklamasını sosyal medyadan yaparak, "Günaydın. 2,5 yıldır teknik ve idari kuruluşunda bulunduğum @szctelevizyonu
‘nda Genel Müdür olarak göreve başladım. Sözcü sadece bir medya kuruluşu değil. Memleketin geleceğine yön verebilecek büyük bir aile. Bu sorumluluk ve yükle yola çıkıyoruz.

Biz gazetecilik yapabilelim diye memleketinden uzak yaşamak zorunda kalan Burak Akbay’ın; her manşetiyle karanlığa mum yakan Metin Yılmaz’ın; çaycısından müdürüne onuruyla ekmek kavgası veren Sözcü ailesinin yüzünü kara çıkartmamak, bayrağı yere düşürmemek umuduyla." demişti.

Alişer Delek'in atama haberinin ardından, Sözcü TV Ana Haber sunucusu Korcan Karar da görevinden istifa etti ve dün akşam son kez yayına çıktı.

ÖZDİL'DEN SÖZCÜ GAZETESİ KARARI

Sözcü TV'deki Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa eden Yılmaz Özdil, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, Sözcü gazetesinden de ayrıldığını duyurdu. Özdil, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sözcü gazetesinde buraya kadar… Uğruna mücadele ettiğimiz insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koyarak doğru bildiğimi dosdoğru anlattım, anlatmayı beceremediğimi hayat mutlaka anlatacak, hoşçakalın."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin