1 Kasım'a kadar süre verilmişti: Afganistan yönetimi ek süre istedi! İşte Pakistan'dan ayrılan Afgan düzensiz göçmen sayısı

Pakistan'da yasa dışı bulunan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilme süreci devam ediyor. Düzensiz göçmenlerin 1 Kasım'a kadar ülkeyi gönüllü olarak terk etmelerine yönelik çıkan kararda, 165 binden fazla Afgan düzensiz göçmenin Pakistan'dan ayrıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
1 Kasım'a kadar süre verilmişti: Afganistan yönetimi ek süre istedi! İşte Pakistan'dan ayrılan Afgan düzensiz göçmen sayısı
AA

Pakistan İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti, ülkede yasa dışı kalan yabancıların gönüllü ayrılması için 1 Kasım2a kadar süre verildiğini duyurmuştu.

Bu tarihten sonra ise bütün yabancıların sınır dışı edileceği açıklanmıştı.

The News'in haberine göre 1 Ekim'den bu yana Pakistan'dan gönüllü ayrılan ve sınır dışı edilen Afgan düzensiz göçmen sayısı 165 bini geçti.

SINIR DIŞI EDİLME SÜRECİ SÜRÜYOR

Bakan Bugti, hükümetin 1 Kasım’a kadar düzensiz göçmenlerin ülkeden gönüllü şekilde ayrılmaları yönündeki kararına atıf yaparak, Pakistan’da yasa dışı bulunanların sınır dışı edilme sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Yetkililer Pakistan ile Afganistan arasındaki Torkham Sınır Kapısı’ndan 19 bin 744, Çaman Sınır Kapısı’ndan ise 35 binin üzerinde Afgan düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini açıkladı.

Öte yandan Pakistan basınında yer alan habere göre, 1 Kasım'ın ardından 7 bin 300 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

DAHA FAZLA SINIR MERKEZİ AÇILDI

Hudut kapılarındaki yoğunluğa dikkat çeken yetkililer, ülkeden gönderilecek göçmenlerin işlemlerinin hızlanması için daha fazla sınır merkezi açtıklarını belirtti.

Pakistanlı yetkililere göre ülkede çoğunluğu Afgan olmak üzere 1,7 milyonu aşkın düzensiz göçmen bulunuyor.

AFGANİSTAN YÖNETİMİ PAKİSTAN'DAN EK SÜRE İSTEDİ

Afganistan geçici hükümetinin Başbakanı Molla Muhammed Hasan Ahund, Pakistan'daki düzensiz Afgan göçmenlerin sınır dışı edilmesi olayında İslamabad yönetiminin Afganlara ek süre tanımasını istedi.

Pakistan hükümetinden Afganları incitmemesini talep eden Ahund, Pakistan'a sorunları diyalog yoluyla çözme çağrısı yaptı.

Afganistan geçici hükümetinin Savunma Bakan Vekili Molla Muhammed Yakup ise basınla paylaştığı ses kaydında, Afganları sınır dışı etme kararının Afganistan ve Pakistan ilişkilerine zarar verdiğini belirtti ve Pakistan'ın göçmen politikasının engellenmesi için Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası toplumun baskı yapmasını talep etti.

 

 

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin