1 kaşık tere tohumunu balla karıştırın ve yiyin: Tere tohumu ve bal karışımı neye iyi gelir?

Tere, genel sağlığımız için oldukça faydalı besinlerden biridir. Bal da sağlığımız için en önemli gıdaların başında gelir. Ancak tere tohumu ve bal karışımı, sağlığımız için mucizevi etkiler sunarak tahmin bile edemeyeceğiniz güçlü özelliklere sahiptir. İşte tere tohumu ve bal karışımının mucizevi faydaları

1 kaşık tere tohumunu balla karıştırın ve yiyin: Tere tohumu ve bal karışımı neye iyi gelir?

Terenin anavatanı Güneydoğu Asya ve Mısır’dır. Ancak günümüzde Hindistan ve Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilir.  Tere hem yapraklarıyla hem yağıyla hem de kökleriyle kullanılsa da tohum olarak da kullanılır.

Tere tohumları demir, folat, C, A, E Vitamini, lif ve protein gibi besinlerle doludur ve geniş yelpazedeki sağlık yararlarından faydalanmak için günlük beslenmenize dahil etmelisiniz.

Tere, vücudumuza sayısız fayda sunar. Aynı şekilde tohumları da çok sağlıklıdır. Ancak terenin balla karışımı sağlığımız açısından tahmin bile edemeyeceğiniz faydaları beraberinde getirir.

Tere tohumu ve bal karışımının güçlü faydalarına geçmeden önce tere tohumunun mucizevi faydalarına kısaca değinelim…

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Antioksidanlar ve A ve C Vitamini ile zenginleştirilmiş teresi tohumu, bağışıklık sistemini geliştirmek, mikroplarla savaşmak ve vücudu çeşitli enfeksiyonlara karşı korumak için mutlak bir çare sunar.

Aynı zamanda ateş, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve diğer solunum anomalileri gibi enfeksiyonların önlenmesinde son derece etkili olan anti-mikrobiyal özellikler taşır.

ÖKSÜRÜK, BOĞAZ AĞRISI VE ASTIM

Tere tohumunda akciğer fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olur ve astım semptomlarını önemli ölçüde azaltır.

Tere tohumlarını çiğnemek, öksürük ve boğaz ağrısının tedavisinde yardımcı olan iyi bir balgam söktürücü görevi de görür.

KANSIZLIĞA BİREBİR

Tere tohumlarının tüketilmesi uzun vadede hemoglobin seviyelerinin iyileştirilmesine yardımcı olur ve kansızlığı tedavi eder. Tere tohumlarındaki demir zenginliği kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler.

1 kaşık tere tohumunu balla karıştırın ve yiyin: Tere tohumu ve bal karışımı neye iyi gelir?

BAĞIRSAK SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Tere tohumlarındaki bol miktardaki lif, kabızlık ve hazımsızlık belirtilerini hafifletmeye yardımcı olan güçlü bir müshildir.

Düzenli olarak tüketilmesi bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kolik sorunlarını tedavi etmek için çocuklara su ile karıştırılarak da verilebilir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Tere tohumları iyi yağ asitleri açısından zengindir ve iyi yağların bu kombinasyonu mükemmel bir hafıza güçlendirici olarak işlev görür.

TERE TOHUMU VE BAL NEYE İYİ GELİR?

Bal ile karıştırılan tere tohumu, zayıflamaya oldukça etkilidir. Flavonoidlerin bolluğu sayesinde tere tohumları vücudun fazla yağlardan daha hızlı kurtulmasına yardımcı olur.

Lif ve temel besin maddelerinin varlığı nedeniyle, bu tohumların düzenli beslenmeye eklenmesi ani açlık sancılarını giderir ve aşırı yemeyi önler.

Dolayısıyla kilo vermede çok önemli bir rol oynar. Bal ile karıştırılmış tere tohumu macunu aynı zamanda cilt ve saç sağlığı için etkilidir.

Güneş yanığını, tahriş olmuş cildi ve kuru cildi tedavi etmek ve cildi rahatlatmak için mükemmel bir çözümdür. Ayrıca tere tohumu ve bal karışımını kuru ve çatlamış dudaklarınıza bile uygulayabilirsiniz.

Saç dökülmesini önleyen protein ve demir, magnezyum gibi diğer temel mineraller açısından son derece zengindir.

Doğal olarak parlak saçlar için bu karışımı ister yiyin ister saçınıza sürün.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin