1 gram bile yağ çekmiyor: Yağ çekmeyen puf puf pişilerin sırrı ortaya çıktı. Yağ çekmeyen pişi tarifi

Pişi, her kahvaltının gözde hamur işlerinden biridir. Bir pişiyi yenilir kılan unsur, yağ çekmemesidir. Sizler için yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişi tarifini paylaştık. O halde çayları demleyin ve pişileri yapmaya başlayın. İşte püf noktalarıyla yağ çekmeyen puf puf pişi tarifi

1 gram bile yağ çekmiyor: Yağ çekmeyen puf puf pişilerin sırrı ortaya çıktı. Yağ çekmeyen pişi tarifi

Pişi, kahvaltı sofralarının en lezzetli hamur işlerinin başında yer alır. Yalnızca kahvaltıda değil kolay tarifi sayesinde tüm zamanların kurtarıcı tarifidir.

Pişilerin lezzetli olmasını sağlayan en önemli husus şüphesiz, pişilerin yağ çekmemesidir. Yağ çekmiş pişileri yemek, ağızda hoş olmayan bir tat bırakabilir.

Maya derdi olmayan ve üstelik balon gibi kabaran puf puf pişi tarifini sizler için paylaştık. Çayınız demini almadan hazır olacak! İşte yağ çekmeyen puf puf pişi tarifi

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ MALZEMELERİ

2 tane yumurta

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3 buçuk su bardağı un

Sıvı yağ

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİLERİN PÜF NOKTASI

Bir pişinin yağ çekmemesi için dikkat etmeniz gereken ilk unsur, kullanacağınız yağdır. Yağ ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Aynı zamanda kullandığınız yağ daha önceden kullanılmamış olmalı.

1 gram bile yağ çekmiyor: Yağ çekmeyen puf puf pişilerin sırrı ortaya çıktı. Yağ çekmeyen pişi tarifi

Pişilerin yağ çekmemesi için kullanacağınız yumurta ve süt mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Pişileri servis edeceğiniz tabağa kağıt havlu açmalısınız.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişi tarifi için öncelikle uygun bir yoğurma kabının içine yumurtayı ve sütü ilave ederek güzelce çırpın.

Ardından üzerine bir miktar un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip hamuru güzelce yoğurun. Her unun kalitesi farklı olabileceğinden unun miktarı değişebilir. Bu neden kontrollü ekleme yapın.

Hamurunuz yumuşak bir kıvam alana dek yoğurun. Unutmayın ki hamurunuz ne kadar yumuşak olursa pişileriniz de puf puf kabarır ve yumuşacık olur.

Hamurunuzu dilerseniz iki pişirme kağıdının arasına alarak dilerseniz de bir miktar unla tezgahı unlayarak hamurunuzu açabilirsiniz.

Hamurunuzu yaklaşık yarım cm kalınlığında açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdına alın. Hamurunuzu bir bardağın ağız kısmıyla daire şeklinde kesin. Dilerseniz bıçak ile kare şekli de verebilirsiniz.

Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Sıvı yağı ısıttıktan sonra pişileri ekleyin. Çabucak kabaran ve renk alan pişilerinizi kontrollü olarak kızartın.

Pişilerinizin her iki tarafı da kızardıktan sonra kağıt peçete serili bir tabağın içine alın. Puf puf kabaran ve yağ çekmeyen pişiler hazır, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin