1 gram altının ne kadar olacağını açıkladı. Uzmanından acil çağrı: Tonla altın topladılar. Gram altın bu seviyelerden alınır mı?

Altın fiyatları son günlerde düşüyor. Altın yatırımcıları yeni yükselişi beklerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı altınla ilgili çok kritik bilgiler verdi. Bu sene tonla altın alındığını söyleyen Şirin 1 gram altının ne kadar olacağını açıkladı. Peki gram altın bu seviyelerden alınır mı? İşte 1 gram altının yükseleceği seviye.

Google Haberlere Abone ol
1 gram altının ne kadar olacağını açıkladı. Uzmanından acil çağrı: Tonla altın topladılar. Gram altın bu seviyelerden alınır mı?
Medyatava

Gram, yarım ve çeyrek altın fiyatları yakından takip ediliyor.

Son günlerde altın fiyatlarında düşüş hakim olurken Uzman Sarı, tüm altın yatırımcılarının bilmesi gereken o bilgileri paylaştı.

Altının güçlü seyrini koruyacağını kaydeden Sarı, 1 gram altının yükseleceği seviyeyi duyurdu.

"DOMİNO TAŞI ANLAMINDA ÇİN ÖNEMLİ FAKTÖRLERDEN BİRİ"

Çin'de emtia talep tarafında bir miktar azalma olduğunu belirten Sarı,  "Bu yılın başından beri de 204 ton alım gerçekleştirerek 2 bin 100 tonun üzerine çıkarmış oldu altın alımını. Aslında domino taşı anlamında Çin önemli faktörlerden bir tanesi. Merkez Bankası bazında alımlar devam ediyor. Merkez Bankası alımları sürerken dolar endeksindeki yükselişle beraber altın tarafında bir baskılanma görmüştük." dedi.

ALTINDAKİ BASKILANMANIN NEDENİNİ AÇIKLADI

FED üyelerin faiz ve enflasyona dem vurduğunu belirten Sarı, "Fiyatlamaların temelini enflasyon ve faiz oluşturacak. Ama halen ılımlı da olsa şahin FED üyeleri görüyoruz. Bu da altının baskılanmasının en önemli nedenlerinden biri." dedi.

ONS ALTINDA 2 KRİTİK SEVİYE VAR!

Ons altında kritik 2 seviye olduğunu belirten Sarı, "1950 önemli bir seviye, burayı destek olarak takip edeceğiz. 1950'nin altında altın piyasasında bir miktar sıkıntılar yaşanabilir. Yukarıda ise 2 bin seviyesi yeniden yükselişleri konuşacağımız bir seviye olacak." ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN BU SEVİYELERDEN ALINIR MI?

Fiziki talebin bir miktar durmasının altın fiyatlarını baskıladığını ancak iç piyasaya bakıldığında gram altında yeni rekorlar görüldüğünü belirten Sarı, "İç piyasada hem Dolar/TL'nin güçlü seyri hem ons altındaki geleceğe yönelik beklenti, portföylerde altının bulunmasına işaret ediyor. Alınır mı? 1700'lerde çok oyalandı biliyorsunuz önemli bir destek oluşturdu. Şimdi 1800'lerde aynı hareketi görüyoruz. Dolarda ve ons altında ciddi anlamda düşüş görmediğimiz sürece gram altın aslında fırsat yaratmaya devam ediyor. Almak isteyenler için de önemli seviyeler diyebiliriz." dedi.

GRAM ALTINDA 2 BİN 500 TL BEKLENİYOR

Altında orta ve uzun vadede pozitif beklentilerin olduğunu belirten Sarı, "Zaten 1 gramın 2 bin TL'nin üzerinde hatta 2 bin 500 TL'lere doğru fiyatlamasını bekliyoruz." dedi.

ALTIN ÖNÜMÜZDEKİ 5 - 10 YIL İÇİNDE DE GÜÇLÜ KALACAK

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalına konuk olan Sarı, "Şuan için altını yükselten dinamikler değişmedi ya jeopolitik risk devam ediyor, enflasyon, ekonomi yönetimine dair FED'in şaşkınlığının olduğu süreçler yaşanırken altın güçlü kalmaya devam edecek önümüzde 5 ve 10 yıl sürecinde. Alım süreci devam ediyor. Fiyatlamalara bakmamak gerekiyor. Alımlarla beraber ortalamalar düşürülebilir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin