1 Eylül'de barış için el ele

Gezi ruhunu yaşatan forumlar, 1 Eylül Pazar günü, saat 13.00'te herkesi el ele vermeye çağırıyor.

Google Haberlere Abone ol
1 Eylül'de barış için el ele

Barış İçin El Ele Forumlararası Çalışma Grubu, yayınladığı çağrı metninde, "Bizlere dayatılan hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyor, mahallemizden başlayarak tüm Türkiye'de, sağımızda solumuzda kim varsa, inancına, diline, ırkına ve cinsiyetine bakmadan elini tutuyoruz.” ifadesiyle, herkesi; annesi, kardeşi, komşusu, dostları ile birlikte, barış için kenetlenmeye çağırıyor. “Barışın sesini daha güçlü duyurmak için flamalarını, sembollerini evde bırak; hayallerin, umutların, duaların, şarkıların, danslarınla bize katıl" çağrısı yapıyor.



Evrensel değerlere saygı çerçevesinde, sadece Türkiye’de değil bölgede ve tüm dünyada sevgi, barış ve huzur içinde yaşamak amacıyla, Taksim'den Dikmen'e, Rojava'dan Halep'e, Adeviye'den Tahrir'e, Gazze'den Doğu Türkistan'a, bütün dünyaya ilham vermek ve umut olmak amacıyla oluşturulacak insan zincirinin parklardan sokaklara, Eminönü’nden Sarıyer’e, Kadıköy’den Kartal’a, İstanbul’dan tüm Türkiye’ye uzanması hedefleniyor.



BARIŞ İÇİN EL ELE VEREN HERKES, KENDİ BARIŞ SÖYLEMİNİ PAYLAŞIYOR



Etkinlik öncesi, tüm bireyler ve topluluklar "Barış için el ele veriyorum çünkü…" cümlesini sosyal medya üzerinden tamamlamaya çağrılıyor. Herkesin birbirini incitmeden eşit ifade hakkı olduğuna vurgu yapılan çağrıda, sosyal medya üzerinden kendilerini yazı, video veya fotoğrafla ifade etmeleri isteniyor. Sözkonusu paylaşımlara  facebook.com/1eyluldebarisicinelele ve twitter.com/barisicinelele adreslerinden ulaşılabilecek.

 

İLETİŞİM:



#BarışiçinElele @BarisicinElele https://twitter.com/barisicinelele

https://www.facebook.com/1eyluldebarisicinelele

www.youtube/user/barisicinelele

barisicinelele@gmail.com

video yüklemek için: www.ortaknokta.org/barisicinelele


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin