Zülfü Livaneli'den tepki çeken yerel seçim açıklaması: Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen İstasyon Dergisi'nin Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzleri adlı ödül töreninde konuşan Zülfü Livaneli'nin yerel seçimle ilgili sarf ettiği sözler tepki çekti. Abdülhamid'in hükümdarlığını bitiren 31 Mart olaylarına atıfta bulunan Livaneli, "Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak" ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı seçmenlerine "gericiler" ifadesini kullanan Livaneli tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Zülfü Livaneli'den tepki çeken yerel seçim açıklaması: Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak

Maltepe Belediyesi tarafından çıkarılan İstasyon Dergisi'nin düzenlediği ödül gecesinde konuşan Zülfü Livaneli'nin sözleri özellikle Cumhur İttifakı tarafından tepki çekti. 

İstasyon Dergisi’nin düzenlediği ‘Cumhuriyet’in Aydınlık Yüzleri’ ödül töreninde konuşan Zülfü Livaneli, Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid’in hükümdarlığının son bulmasına yol açan 31 Mart darbe teşebbüsüne atıfta bulunarak, “31 Mart, tarih kaydığı için aynı gün değil gerçi ama yine de sembolik 31 Mart” ifadelerini kullandı. Livaneli, 31 Mart yerel seçimlerinde “Ya gerici ordular, avcı taburları ya da hareket ordusu kazanacak” dedi.

Cumhur İttifakı seçmenlerine 'gericiler' sözleri ile hakaret ederek skandal açıklamalarda bulunan müzisyen, CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elini tuttu ve 'Hareket ordusunun kazanacağına inandığını' söyledi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin