Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan! Göçük altında kalanlar var

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda tek katlı müstakil ev yıkıldı. Ekiplerce, evde bulunan anne ile oğlunun kurtarılması için çalışma başlatıldı. Çalışmalar sırasında meydana gelen heyelanda da göçük altında kalanlar oldu.

Google Haberlere Abone ol
Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan! Göçük altında kalanlar var

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu 2 kişi göçük altında kaldı. Kentte etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun kurtarılması için çalışma başlattı.

İKİNCİ BÜYÜK HEYELAN

Zonguldak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle göçük altında kalan evdeki 2 kişiyi kurtarma çalışmalarına katılan iş makineleri, ikinci heyelanda toprak altında kaldı. İlk belirlemelere göre yaralıların olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde meydana gelen heyelanda içerisinde anne ve oğlunun bulunduğu ev toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışan iş makinelerinin olduğu bölgede ikinci büyük heyelan meydana geldi. Heyelanda toprak altında kalan çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenilirken bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

İKİNCİ HEYELANDA KURTARMA EKİPLERİ TOPRAK ALTINDA KALDI

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle anne ve oğlunun arama- kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgede ikinci heyelan meydana geldi. Kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, toprak altında kaldı. Bölgeye çok sayıda ambulans, arama- kurtarma ekibi, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan maden işçileri sevk edildi. Heyelanın yaşandığı bölgedeki tüm vatandaşlar, tehlike sebebiyle alandan uzaklaştırıldı.

18 KİŞİ KURTARILDI 

Zonguldak'ta toprak altında kalan evdeki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında meydana gelen ikinci heyelanda toprak altında kalan 2'si ağır 18 yaralı kurtarıldı.

Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan! Göçük altında kalanlar var

ZONGULDAK'TA ALAPLI-EREĞLİ YOLUNDA HEYELAN

Zonguldak’ta etkili olan sağanak nedeniyle Alaplı ile Ereğli ilçeleri arasındaki yolda heyelan meydana geldi. 

Zonguldak’ta etkili olan sağanak nedeniyle Alaplı ile Ereğli ilçeleri arasındaki yola, sabah saatlerinde birkaç kaya parçası düştü.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yolu trafiğe kapatarak önlem aldı.

Bir süre sonra trafiğe kapatılan bölgede heyelan oldu. Ekiplerin erken önlemi sayesinde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Yolun Ereğli istikameti kayan toprak, ağaç ve kaya parçalarıyla kapandı. Yolda temizlik çalışması başlatılırken, heyelan anı cep telefonu kamerasına yansıdı. (AA-İHA)

VALİDEN AÇIKLAMA

Ereğli- Alaplı ilçesi yolunda meydana gelen heyelan ile ilişkin Vali Hacıbektaşoğlu, “Sabah saatlerinde Ereğli-Alaplı arasında bir heyelan meydana geldi. Onu ekiplerimiz temizlemişti. Aynı bölgede tekrar heyelan oldu. Alaplı- Ereğli arası çift yönlü trafiğe kapandı. Trafik alternatif güzergahlardan sağlandı. Daha sonra Ereğli Alaplı arası tek yönlü trafiğe açıldı. Ekiplerimiz sahada, geçmişte heyelan olan ve heyelan riski bulunan bölgeler sürekli inceleniyor” diye konuştu.

Zonguldak'ta ikinci büyük heyelan! Göçük altında kalanlar var - Resim : 2

HASTANE YOLU DA ÇÖKMÜŞTÜ

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen ile birlikte Uzun Mehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde çöken yolun olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, “Mithatpaşa Mahallesi Hayribey Sokak’ta hastaneye giden yolda istinat duvarında çökme oldu. Hemen tedbir alındı. Sürücüler alternatif yollara yönlendirildi. Şu anda müdahale ediliyor. Öncelikle yağmur yağışı devam ediyor bu duvarın yıkıldığı bölgede, suyun o bölgeye akışını engelledi belediye ekiplerimiz, şu anda da çalışmalara devam ediyor. Şehrimizde fırtına yok ancak yağış devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin