Zafer Partisi'nin İstanbul adayı açıklandı. Partinin İBB için adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu. Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

Yerel seçimlere 3 ay kalmışken bir parti daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını açıkladı. Ümit Özdağ, Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Zafer Partisi'nin İstanbul adayı açıklandı. Partinin İBB için adayı Azmi Karamahmutoğlu oldu. Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partisinin adayını açıkladı. Zafer Partisi'nin İBB adayı olarak Azmi Karamahmutoğlu'nu belirlediklerini duyurdu.

Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirlediğimiz adayımız Azmi Karamahmutoğlu. Azmi Bey, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Türkeş tarafından atanan son genel başkan. Aynı zamanda yıllardır belediyelerin imar düzenlemelerini yapan bir şirketin ortaklarından birisi. Bu deneyimiyle yerel yönetimleri iyi bir şekilde biliyor. İstanbul'un en büyük sorunlarından biri sığınmacı ve kaçaklar, diğeri ise deprem. Azmi Karamahmutoğlu'nun başkanlığındaki İstanbul'da, Taksim'de dolaşmanın bile güvenli olmadığı bir ortamı, Zafer Partisi yönetiminde akşam 10'da değil, sabaha karşı 3'te bile güvenli hale getireceğiz.”

Dün, AK Parti'nin de adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olarak duyurulmuştu. 

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

Azmi Karamahmutoğlu, 1958 yılında Erzurum-Oltu’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Oltu’da tamamladıktan sonra 1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olan Karamahmutoğlu, 1978-1980 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

12 Eylül darbesi sonrasında tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi’ne gönderilen Karamahmutoğlu, 1984 yılında tahliye edildikten sonra siyasete geri döndü. Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) devam eden Karamahmutoğlu, 1991 ve 1999 yıllarında Ankara Milletvekili seçildi. 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Azmi Karamahmutoğlu’nun Zafer Partisi çatısı altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık süreci, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde partinin stratejik hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Adaylık sürecine ilişkin resmi açıklamaların ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin