Yürekleri yakan olay! Görme engelli kızını kurtarmaya çalışan anne çocuklarıyla beraber balkondan düştü!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yürekleri yakan bir olay yaşandı. Balkondan düşmek üzere olan 7 yaşındaki görme engelli kızını fark eden anne Semire Aktürk, kucağındaki 5 yaşındaki çocuğuyla hamle yaptı. Anne ve 5 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. 7 yaşındaki görme engelli küçük kız entübe edildi. Mardin Valiliği'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yürekleri yakan olay! Görme engelli kızını kurtarmaya çalışan anne çocuklarıyla beraber balkondan düştü!
İHA

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde balkondan düşmek üzere olan 7 yaşındaki görme engelli kızını fark eden anne Semire Aktürk, kucağındaki 5 yaşındaki erkek çocuğuyla hamle yaptı.

Anne ve 2 çocuğu 6’ncı kattan düştü. Aktürk ve oğlu hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan kızı yoğun bakıma alınarak entübe edildi.

Olay, öğle saatlerinde Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bir apartmanın 6’ncı katında meydana geldi. İddiaya göre Semire Aktürk, balkondan düşmek üzere olan görme engelli kızı Solin’i fark etti. Aktürk, kucağındaki erkek çocuğu Havvas Roni ile birlikte müdahale etmek istedi. Bu sırada anne ve 2 çocuğu balkondan düştü. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Anne ve 2 çocuğu, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Aktürk ve oğlu Havvas Roni, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Duran kalbi çalıştırılan ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Solin ise entübe edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesinde anne ve iki çocuğunun 4. kattaki evlerinin penceresinden düşmesi ile ilgili soruşturmanın yakından takip edildiğini açıkladı.

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün saat 11.40 sıralarında Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın dördüncü katında ikisi çocuk 3 kişinin düşmesi olayıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz derhal olay yerine intikal ederek, sağlık ekipleri ile birlikte söz konusu şahıslara ilk müdahale yapılıp, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Yapılan araştırmada anne S.A'nın 33 yaşında olduğu, çocuklarının 7 ve 5 yaşlarında olduğu ve anne S.A'nın Kızıltepe ilçesinde sağlık personeli olarak görev yaptığı belirlenmiştir. Yapılan ilk incelemelerde anne S.A'nın yakın zamanda birkaç defa psikolojik destek aldığı tespit edilmiştir. Yaralıların durumu ve olayla ilgili soruşturma bizzat tarafımdan takip edilmektedir. Gelişmelerden kamuoyu tekrar bilgilendirilecektir” denildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin