Yüksek Seçim Kurulu'nda seçim tatbikatı! Tüm enerji ve siber güvenlik hatları kontrol edildi

31 Mart 2024 yerel seçimlerine son 3 gün kaldı. YSK'da tüm partilerin katılımıyla seçim tatbikatı yapıldı, tüm enerji ve siber güvenlik hatları kontrol edildi. 31 Mart akşamı ilk olarak 30 büyük şehrin sonuçlarının öğrenileceği, tüm sonuçların ise en geç 21.00 gibi alınması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yüksek Seçim Kurulu'nda seçim tatbikatı! Tüm enerji ve siber güvenlik hatları kontrol edildi

Türkiye sandık başına gidiyor. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere geri sayımın başlamasıyla birlikte seçim hazırlıkları da hız kazandı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan köşesine taşıdığı haberinde, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) son üç aydan beri süren çalışmalarda sona gelindiğini duyurarak şunları söyledi:

"Edinilen bilgiye göre, dışarıdan yapılabilecek siber saldırılara karşı YSK’nın internet sisteminin güvenlik duvarı güçlendirildi. Deprem bölgesine ilişkin çalışmalar için inceleme ekipleri oluşturuldu. Bu bölgelerde oy verme işleminin aksayan yönleri incelendi. Genel seçimlerde olduğu gibi oyların konteynerlerde verilmesine devam edilecek."

Tüm kamuoyunun merakla beklediği oy verme günü, sayım işlemi başladığında önce 30 büyükşehir belediye başkanlığı pusulası, ilçe belediye başkanlığı pusulası, belediye meclis ve il genel meclis üyeliği pusulası ve büyükşehirlerdeki muhtarlık sayımı yapılacak. Bu nedenle Türkiye önce 30 büyükşehir belediye başkanının kim olduğunu öğrenecek. 51 ilde de önce belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık sayımı yapıldıktan sonra seçim tamamlanacak."

SAAT 20.00'DE 30 BÜYÜKŞEHİR BELLİ OLUR

Siyasi partilerde seçim gecesine yönelik hazırlıklarını sürdüğü belirtilen yazıda, şu iddiaları dile getiridi: AK Parti genel merkezde Sonuç Alım Sistemi adını verdikleri altyapının hazırlıklarını tamamladı. AKP kurmaylarına göre, en geç saat 20.00 civarında 30 büyükşehrin sonucu ortaya çıkacak. Simülasyonların saat 19.00 gibi belli olacağı, sonuçların da en geç 21.00’de belli olacağı iddia ediliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin