YSK, Samandağ Bafra Döşemealtı ve Akseki ilçeleri için yapılan oy sayımının ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti

Yüksek Seçim Kurulu, Hatay'ın Samandağ ilçesi, Samsun Bafra ilçesi ve Antalya'nın Döşemealtı ve Akseki ilçeleri için yapılan oy sayımının yenilenmesi ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti.

Google Haberlere Abone ol
YSK, Samandağ Bafra Döşemealtı ve Akseki ilçeleri için yapılan oy sayımının ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Hatay'ın Samandağ ilçesi, Samsun Bafra ilçesi ve Antalya'nın Döşemealtı ve Akseki ilçeleri için yapılan oy sayımının yenilenmesi ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti.

HATAY SAMANDAĞ YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

Hatay'ın Samandağ ilçesinde seçimi Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) adayı Emrah Karaçay 30 bin 377 oy alarak kazanmıştı. CHP'nin adayı Süleyman Bedir Abacı ise 27 bin 154 oy ile ikinci olmuştu. İl Genel Meclisinde ise CHP yüzde 48,6 ile birinci parti olurken TİP yüzde 37,8 ile ikinci olmuştu. CHP'nin Hatay Samandağ ilçesi için oylar yeniden sayılsın başvurusu YSK tarafından reddedildi.

BAFRA TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun'un Bafra ilçesi için de seçimler iptal edilsin ve yenilensin başvurusunda bulunmuştu. Toplantıda alınan kararla, Bafra ilçesinde seçimlerin yenilenmesi talebi kabul edilmedi.

AK PARTİ'NİN İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

AK Parti de Antalya'nın Döşemealtı ve Akseki İlçeleri için başvuru yaptı. Antalya'nın iki ilçesi için, yeniden sayım talebi Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin