Yıllardır süren çile bitiyor: Avcılar, Ispartakule, Samandıra ve Hadımköy'de gişeler kaldırılıyor Serbest Geçiş Sistemi devreye alınıyor

İstanbul trafiğini adeta felç eden noktalara Ulaştırma Bakanlığı tarafından neşter atılıyor. Bağlantı yollarında yer alan gişeler artık olmayacak. Samandıra, Avcılar, Ispartakule ve Hadımköy’de bulunan gişeler kaldırılıyor, Serbest Geçiş Sistemi uygulamasına geçiliyor. Detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yıllardır süren çile bitiyor: Avcılar, Ispartakule, Samandıra ve Hadımköy'de gişeler kaldırılıyor Serbest Geçiş Sistemi devreye alınıyor

İstanbul'un adeta kronik trafik noktaları haline gelen Samandıra, Avcılar, Ispartakule ve Hadımköy’e Ulaştırma Bakanlığı tarafından neşter atılıyor. Trafiğin her gün kilitlenmesine neden olan gişeler artık olmayacak. Bağlantı yollarındaki gişeler kaldırılacak, Serbest Geçiş Sistemi uygulanmaya başlayacak.

Kritik açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı. Uraloğlu, “Serbest Geçiş Sistemi'yle yol kesimlerindeki gişe adalarını ve kanopileri kaldırarak vatandaşlarımızın hızlı geçişini sağlayacağız” dedi.

ÜCRETSİZ OLMAYACAK AMA...

İstanbul’da TEM Otoyolu’na çıkan bağlantı yollarında bulunan gişeler kaldırılıyor. Açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi. Yeni Şafak gazetesine konuşan Bakan Uraloğlu, kentteki trafiği rahatlatmak için karayolundaki tüm bağlantı gişelerinin kaldırılacağını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, “Gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla, trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan Serbest Geçiş Sistemi’ni İstanbul’da devreye aldık.” dedi.

Samandıra, Avcılar, Ispartakule ve Hadımköy’de yer alan gişelerin kaldırılmasıyla birlikte, daha hızlı ve güvenli geçiş hedefleniyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, bağlantı yollarındaki gişe adaları ve kanopiler kaldırılacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin