Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden ağaç nöbeti

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, günlerdir bir ağacın önünde nöbet tutuyor. Yılbaşı için süsledikleri ağaçtaki süslerin üniversite yönetimi tarafından söktürüldüğünü iddia eden öğrenciler ağacı yeniden süslediler ve başında nöbet tutmaya başladılar.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden ağaç nöbeti

4 Aralık 2023 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin Davutpaşa Kampüsü'ndeki bir çam ağacını yılbaşı süsleri takarak süslemeleri resmen krize döndü. Süslemenin yapıldığı günden beş gün sonra (9 Aralık) ağaçtaki süsler toplatıldı. 

Yaklaşan yeni yıl için ağaç süsleyen öğrenciler, ağaçtaki süslerin üniversite rektörü Tamer Yılmaz tarafından, "Geleneklerimizde olmadığı" iddiasıyla toplatıldığını iddia etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden ağaç nöbeti

Süslerin toplatılmasından ardından öğrenciler ağacı süsleyerek başında nöbet tutmaya başladı. Gece gündüz ağacın önünde nöbet tutan öğrencilere ilk destek İstanbul Teknik Üniversitesi'nden geldi. İTÜ'de okuyan bir grup öğrenci 7 Aralık'ta ağaç süslediler. Onların ağaçlarındaki süsler de 10 Aralık'ta toplatıldı.

ODTÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ÇAĞRI

İTÜ'nün ardından YTÜ öğrencilerine bir destek de ODTÜ'de okuyan öğrencilerden geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde yaşanan Yıldızlı Ağaç Olayı krizine karşı Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin medya topluluğu kulübü 11 Aralık 2023 yılında Twitter hesabından paylaştığı duyuru ile 11 Aralık 2023 saat 16.00'da ''Karanlığa Karşı Direniyor, Aydınlığı Savunuyoruz'' adlı başlıklı bir buluşma mesajı yayımladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden ağaç nöbeti - Resim : 2

SOSYAL MEDYADA TT OLDU

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin ağaç nöbeti sosyal medyada çok konuşulanlar arasına da girdi. #YıldızlıAğaç hashtagiyle öğrencilere çok sayıda destek mesajları atılırken öğrencileri tehdit eden mesajların atıldığı da görüldü. 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin