Yıkılmış Hatay'da renk sözü... CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş'tan ilk açıklama: Yaşadığımız tüm acılara rağmen... Lütfü Savaş kimdir?

mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı aday gösterdi. Savaş'ın adaylığı sosyal medyada tepki çekti. Savaş yaptığı ilk açıklamada "Söz veriyorum, yaşadığımız tüm acılara rağmen kadim şehrimizde yine aynı sofralarda tüm renklerimizle buluşacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yıkılmış Hatay'da renk sözü... CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş'tan ilk açıklama: Yaşadığımız tüm acılara rağmen... Lütfü Savaş kimdir?

Hatay’da iki dönemdir büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Lütfü Savaş, CHP Parti Meclisi tarafından 31 Mart yerel seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. Başkan Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını vatandaşlara duyurdu. Başkan Savaş, paylaşımında, "İlk Genel Başkanı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan partim Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ilan edilmekten büyük onur duydum. Başta Sayın Genel Başkanım Özgür Özel olmak üzere kıymetli MYK ve PM üyelerimize, milletvekillerimize, Hatay İl Başkanımız Hakan Tiryaki ile ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimize, Kadın ve Gençlik Kollarında görevli kardeşlerime ve değerli partililerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Asrın felaketi sonrası büyük yara alan Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için emek vereceğini belirten Savaş, “Tarihin en büyük depremlerinden olan 6 Şubat depremleriyle gerçekleşen afette yaşadığımız acı kayıplar ve büyük yıkımlar her birimizi tarifsiz üzüntüye boğmuş, bununla beraber yeniden toparlanma ve ayağa kalkma azmimize, çalışmamıza çok büyük güç vermiş, tüm renklerimizle dayanışmamızı ve şahsi meselemiz Hatay’a olan bağlılık ve aidiyet duygumuzu doruğa taşımıştır. Şehrimizde zor şartlarda yaşamaya devam eden ve şehir dışında olup kalbi Hatay'da atan tüm hemşehrilerime söz veriyorum; yaşadığımız tüm acılara rağmen kadim şehrimizde yine aynı sofralarda tüm renklerimizle buluşacağız. Önümüzdeki tek hedef, bilimin ışığında, yüksek azimle, yorulmadan bir ve bütün olarak şehrimizi güvenle geleceğe taşımak olacaktır" dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları CHP'nin yeniden Lütfü Savaş'ı aday göstermesine oldukça tepkili. Özgür Özel'in "O yıkımda herkesin ortak sorumluluğu var" sözlerini hatırlatan kullanıcılar bu karar karşısında çok şaşkın olduklarını dile getirdi.

LÜTFÜ SAVAŞ KİMDİR?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1965 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesi Dağdüzü Köyü'nde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamladı. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

1990-96 yılları arasında Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda pratisyen hekimlik yaptı.

Tıpta uzmanlık eğitimini 1996 -2000 yılları arasında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde tamamladı. Aynı yıl Başkent Üniversitesi Adana Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Öğretim Üyesi olarak göreve başladı. 2002 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda görev üstlendi, 2007 yılında Doçent unvanını aldı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde kurucu Başhekim Yardımcısı ve Rektör Danışmanı olarak idari görevlerde bulundu.

2009 yerel seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Antakya İl Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Lütfü Savaş 2014 yerel seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Hatay’ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

2019 yerel seçiminde de Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Savaş, üç dönem üst üste Belediye Başkanı seçilmiş oldu. 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin