Yerel seçimlere 2 gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener sandık güvenliğiyle ilgili "YSK tüm tedbirlerini almıştır" dedi.

Seçim güvenliği ile ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Ahmet Yener, "YSK, seçimlerin güven, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerini almıştır" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edildiği hatırlatılan YSK Başkanı Yener, İstanbul'da tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Yener, iftar vaktindeki oy sayım ve döküm çalışmaları ile ilgili 1973'deki seçimlerin de ramazan ayına denk geldiğini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Yerel seçimlere 2 gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener sandık güvenliğiyle ilgili "YSK tüm tedbirlerini almıştır" dedi.

31 Mart Yerel seçimlerine son 48 saat kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sandık güvenliği ile ilgili tüm tedbirlerin alındığını belirterek,  vatandaşa sandığa gidip oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

YSK Başkanı Yener, "İl ve ilçe seçim kurullarıyla birlikte tüm ülke çapında seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi için tüm tedbirler alındı. Bundan sonra vatandaşların da sandığa gidip oylarını kullanmalarını diliyoruz." dedi.

Yener, son iki günde çalışmalarına ve kurul toplantılarına devam ettiklerini de sözlerine ekledi.


"SEÇİMLERE HAZIR VAZİYETTEYİZ"

Basın asın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yener, "Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecine ilişkin çalışmaların ne durumda olduğuna dair soru üzerine Yener, "31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan seçimlerle ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçe seçim kurulları son hazırlıklarını yapmış ve şu an itibariyle 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere hazır vaziyetteyiz." diye konuştu.

İSTANBUL'DA OLASI SEÇİM İPTALİ SORULDU

YSK Başkanı Yener, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edildiği hatırlatılarak, bu seçimlerde aynı durumun yaşanmaması için alınan güvenlik önlemlerine ilişkin soruyu da şu an itibarıyla il ve ilçe seçim kurullarıyla ülke çapında seçimlerin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

İFTAR VAKTİNDE OY SAYIMI İLE İLGİLLİ 1973 HATIRLATMASI

YSK'nin, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" bildirmesine ilişkin kararı hatırlatılan Yener, 1973'deki seçimlerin de ramazan ayına denk geldiğini hatırlattı.

YSK'nin seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum olduğunu bildiren Yener, şunları kaydetti: "Yasal düzenleme de 'seçim, iş ve işlemlerinin aralıksız devam edeceğini' düzenlediği için Yüksek Seçim Kurulu da dün almış olduğu kararda, seçimler bittikten sonraki 'oy sayım ve döküm işlemlerine ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini' hüküm altına almış ve bu konuda il ve ilçe seçim kurullarının sandık kurullarının tereddütlerini gidermiştir. Bu durumda ramazan ayında oruçlu sandık görevlilerinin herhangi bir zorlukla karşılaşacağı sonucunun çıkarılmaması gerekir. Biz inanıyoruz ki tüm siyasi partilerimiz sandık görevlilerinin bu konudaki ihtiyaçlarını gidereceklerdir. Aynı zamanda da oy sayım işlemleri aralıksız devam edecektir."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin