Yerel gazetenin sahibi silahlı saldırıya uğramıştı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı öldürmeye azmettirme suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Yerel gazete sahibi Mahmut Özkılıç'ın silahlı saldırıda yaralanmasına ilişkin tutuklu yargılanan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay 'Nitelikli kasten öldürmeye azmettirme' suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yerel gazetenin sahibi silahlı saldırıya uğramıştı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  öldürmeye azmettirme suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Gaziantep'te yayın yapan yerel bir gazetenin sahibi olan Mahmut Özkılıç, 27 Nisan 2018'de evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Özkılıç'ın yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Sadık Onur Mert, Selçuk Yiğit, İrfan Güçyetmez, Yılmaz Duman ve Mahmut Polat tutuklandı. Mahmut Özkılıç'ın saldırıyı azmettirmekle suçladığı ve ifadesi alınan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

MEKTUPLA İTİRAF ETTİ

Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklanan sanıklardan Selçuk Yiğit, 2021 Eylül'de savcılığa mektup yazarak, kendilerini azmettiren kişinin İbrahim Ay ve tutuklu sanık Sadık Onur Mert olduğunu iddia etti. Soruşturma kapsamında sanıkların HTS kayıtlarından ortak baz verdiklerinin tespit edildiği ve 'ICQ' isimli program üzerinden mesajlaştıkları iddiasıyla gözaltına alınan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, 28 Haziran 2022'de gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

KARAR DURUŞMASI

Soruşturmada, hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan İbrahim Ay ve diğer 5 sanık, bugün davanın karar duruşması için son hakim karşısına çıktı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar, müşteki Mahmut Özkılıç ile avukatlar ve tarafların yakınları katıldı.

Sanıkların birinci derece birer yakını dışında kimseyi alınmadığı duruşma salonunda savcı mütalaasını verdikten sonra sanık ve avukatları son savunmalarını yaptı. Duruşmada söz alan sanıklar, haklarındaki iddiaları reddedip tahliye talebinde bulundu.

CEMİYET BAŞKANINA İNDİRİMSİZ CEZA

Savunmaların tamamlanmasının ardından verilen kısa ara sonrası, mahkeme heyeti sanıklar İbrahim Ay, Sadık Onur Mert ve Mahmut Polat'ı; 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçuna azmettirmekten 18'er yıl hapis cezasına çarptırdı ve indirim uygulamadı.

Mahkeme heyeti aynı suçtan diğer sanık Selçuk Yiğit'i ise indirim uygulayıp 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan İrfan Güçyetmez ile Yılmaz Duman'a ise 'Nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası verdi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin