Yeniden Refah Partisi'nden kritik ittifak açıklaması. AK Parti'den istedikleri 2 ili açıkladı. Yeniden Refah Partili Doğan Aydal tv100'de süreci anlattı. İstanbul adayının şifresini verdi

tv100'ün gündemi belirleyen programı Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık'a konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, AK Parti ile yürütülen 'ittifak' sürecini anlattı. Aydal, AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya büyükşehirlerini istediklerini açıkladı. İşte Aydal'ın açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi'nden kritik ittifak açıklaması. AK Parti'den istedikleri 2 ili açıkladı. Yeniden Refah Partili Doğan Aydal tv100'de süreci anlattı. İstanbul adayının şifresini verdi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Ali Haydar Fırat, Hukukçu Avukat Mücahit Birinci, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler masaya yatırıldı.

Doğan Aydal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti'den 2 Büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge'nin başkanıyım aynı zamanda.

"BİZ OLMADAN 76 İLÇEYİ KAZANMA ŞANSLARI YOKTU"

Bu isteğimizi Sayın Cumhurbaşkanına ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu."

Aydal çıkaracakları İBB adayı için şunları söyledi:

İstanbul'da güçlü bir adayımız inşallah gelecek. İstanbul'da kazanmayacağımızın garantisi mi var?

(Elif Erbakan sorusu) Hanımefendinin ismini ilk teklif eden kişi bendim MYK'da. Çok güçlü bir kişiliktir. 200 bin kişilik bayan ordusunu çok güzel yönetiyor. Yöneticilik vasfı çok üstün biri. İYİ de bir aday olur. Sonuçta bir Erbakan'dır. Nihayi karar sayın genel başkanındır.

Yavuz Ağıralioğlu bey kendisinin yürümek istediğini söylemiş. Parti ile mi görüştüler, kendisi duyum üzerine mi söyledi dedi?

İlk iki toplantıda konuşma heyetinin başındaki kişi bendim, bir arkadaşımla gittim. İlk iki toplantıda bizim düşüncelerimizi sordular ama kendileri bir şey söylemediler.

Başlangıçtaki düşüncelerimiz en azından adaletli bir paylaşım düşünüyorsanız dedik MHP’nin aldığı oy yüzde 10 verdiklerine bakıyoruz, biz de kendi ölçtükleri yüzde ile bile 5,7 bizim ölçtüğümüzle yüzde 7’yi geçmişiz. Bize yakışır bir anlaşma olmalı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin