Yeniden Refah Partisi nereleri kazandı? Fatih Erbakan'dan açıklama. Şanlıurfa, Yozgat, 43 ilçe ve 24 belde... 31 Mart'ın sürpriz Partisi

31 Mart Seçimlerinin sürpriz partisi Yeniden Refah Partisi oldu. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer alarak AK Parti'yi destekleyen Yeniden Refah Partisi 31 Mart Seçimlerine hür ve müstakil girdi. Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan seçim sonuçları hakkında açıklama yaptı. Erbakan "Yüzde 6 oy aldık. Türkiye'nin üçüncü partisi olduk" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi nereleri kazandı? Fatih Erbakan'dan açıklama. Şanlıurfa, Yozgat, 43 ilçe ve 24 belde... 31 Mart'ın sürpriz Partisi

14 ve 28 Mayıs'ta Cumhur İttifakı'ndan yer alarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyen Yeniden Refah Partisi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne tek başına girdi. Cumhur İttifakı'na desteğini çekip, AK Parti ters düşen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağır eleştirilerine maruz kalan Yeniden Refah Partisi, 31 Mart seçimlerinde büyük bir sürprize imza attı.

Resmi olmayan verilere göre YRP, ülke genelinde yüzde 6 oy oranına ulaştı.

Bir açıklama yapan YRP lideri Fatih Erbakan, "Şanlıurfa Belediyesini, Yozgat Belediyesini kazandık. Ve 43 ilçe, 24 belde kazandık. Böylece 69 belediyeye ulaştık" dedi.

Erbakan "Yüzde 6 oy aldık. Türkiye'nin üçüncü partisi olduk" dedi.

YRP, toplamda 2 milyon 787 bin oy alarak yüzde 6.15'lik bir oy oranına ulaşıarak seçimi üçüncü sırada tamamladı.

Yeniden Refah Partisi 2024 yerel seçimlerinde ise büyükşehir belediyelerinden 1, il belediyelerinden 1, ilçe belediyelerinden 39 ve belde belediyelerinden 19 olmak üzere toplamda 60 belediye başkanlığı kazandı. YRP'nin kazandığı şehirler Yozgat ve Şanlıurfa oldu.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin