Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de adaylarını geri mi çekecek? Fatih Erbakan kesin kararı açıkladı: Tarihi seçim başarısı engellenemeyecek

Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce AK Parti ile anlaşarak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok seçim çevresinde adaylarını geri çekeceği iddia edilmişti. Konu hakkında Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan açıklama yaptı. Erbakan, "Yeniden Refah Partisi'nin tarihi bir seçim başarısına ulaşması asla engellenemeyecektir." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden Refah Partisi İstanbul, Ankara ve İzmir'de adaylarını geri mi çekecek? Fatih Erbakan kesin kararı açıkladı: Tarihi seçim başarısı engellenemeyecek

AK Parti'yle yaptığı ittifak görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan ve sonrasında İstanbul ile Ankara'da dahil olmak üzere tüm şehirlerde kendi adaylarını açıklayan Yeniden Refah Partisi için bir iddia ortaya atıldı.

Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce AK Parti ile anlaşarak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok seçim çevresinde adaylarını geri çekeceği öne sürüldü.

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır'ın Taksim Meydanı programında eski AK Parti milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun'un, "Tıpkı Muharrem Beyin (İnce) adaylıktan çekildiği gibi Yeniden Refah Partisi adayları seçimden önce İstanbul'da Murat Kurum lehine, Ankara'da Turgut Altınok lehine ya da İzmir’de Hamza Dağ lehine çekilirse sürpriz olmaz" dediği sözleri sosyal medyada tekrar gündem olmuştu.

Gürkan Hacır'ın "Bu bir tahmin mi bilgiye dayalı mı söylüyorsunuz?" sorusu üzerine Resul Tosun, "Evet bilgiye dayalı söylüyorum, isim de biliyorum" dedi. Bunun üzerine Gürkan Hacır, "O zaman seçimin kaderi değişir" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada yayılan iddialar üzerine Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan X hesabından açıklamalarda bulundu. Erbakan, kesinlikle adaylarını geri çekmeyeceklerini söyledi.

Erbakan şunları söyledi:

Son günlerde bazı çevreler Yeniden Refah camiasının motivasyonunu düşürmek ve kafaları karıştırmak için bazı belediye başkan adaylarımızın partimiz tarafından adaylıktan çekileceğini öne sürüyorlar.

Bu iddiaları kesin bir dille yalanlıyoruz. Bu seçimde tek başımıza tarihi bir başarıya imza atacak, Allah'ın izniyle kıymetli vatandaşlarımızı o çok özledikleri Milli Görüş belediyeciliği ile, ahlaklı belediyecilik ile yeniden buluşturacağız.

Türkiye'nin en hızlı büyüyen partisi olan; sahada ayak basmadık yer, dokunmadık yürek ve el bırakmayan Yeniden Refah Partisi'nin tarihi bir seçim başarısına ulaşması asla engellenemeyecektir!

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin