Yaşlı kadının evinden 70 kedi çıktı. Komşuları daha fazla dayanamadı. Apartmana asılı pankartta bakın ne yazdı

Ankara'da bir binanın giriş katında yaşayan yaşlı kadının evinden kötü kokular geldiği için mahalleli pankart açıp tepki gösterdi. Bina sakinleri en sonunda çözümü, apartmana pankart asmakta buldu.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadının evinden 70 kedi çıktı. Komşuları daha fazla dayanamadı. Apartmana asılı pankartta bakın ne yazdı
İHA

Ankara'nın Çankaya ilçesi Fidanlık Mahallesi'nde 4 katlı binanın giriş kısmında yaşayan H.S.'nin (76) dairesinden gelen kötü kokular nedeniyle komşular birçok defa şikayetçi oldu.

İhbar üzerine birçok kez boşaltılan ev her seferinde yeniden çöp eve dönüştü.

Evde yaşayan yaşlı kadının kalçasını kırmasıyla daireden gelen kötü kokular artarken bina sakinleri çareyi apartmana pankart asmakta buldu.

PANKARTTA BAKIN NE YAZDI

Apartman sakinlerinin astığı pankartta, “Dikkat, bu binada çöp ev vardır. Siz de çöp evli bir binada yaşamak ister misiniz” ifadeleri yer aldı.

"HİJYEN DİYE BİR ŞEY YOK"

Yaşlı kadını hiçbir akrabasının arayıp sormadığını söyleyen Apartman yöneticisi Aşır Altuğ, “Ortalama 3 yıldan beri burada çok zor durumlarda yaşıyor. Defalarca ilgili kurum ve kuruluşlara müracaat ettik. Geldiler, evleri temizlediler ama artık kadının burada yaşayabilme şansı kalmadı. Çünkü hijyen diye bir şey yok. Burada kokudan apartmana girilemiyor. Kadının akli dengelerinin yerinde olup olmadığının hakkında bir bilgimiz de yok. Yaşam şartlarına baktığınız zaman durumlar ortada. Herkesin burada sağlığı ciddi derecede endişeli iş yerlerine giremiyoruz. Buna acil olarak bir çözüm bekliyoruz. Kadını şu anda kalçası kırık yerde yatıyor. Her taraf pislik içerisinde hiç sahip çıkanın yok” dedi.

YARDIM BEKLİYOR

H.S.’nin evindeki çöpleri 6 kere boşalttırdıklarını ve haftanın belirli günlerinde yaşlı kadına yemek götürdüğünü belirten Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya, “Teyzemiz kalçasını kırdı ve şu an yatalak bir şekilde yatıyor. Bina sakinleri olarak da en son çözümü bu şekilde bulmuşlar. Buradan devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çok kötü bir şekilde çişler içinde yatıyor. İçeride kediler de var. Bina yöneticisi müracaatta bulundu. Bizler de daha önce ilgili kurumlarla görüştük, dilekçeleri de verdik” ifadelerini kullandı.

Yaşlı kadının dairede kiracı olarak kaldığını ve ev sahibine kira ödemediğini dile getiren Kaya, “Sağlık ekipleri geldiğinde diyorlar ki vasisi olması gerekir. Oğlu ve yakınları da vasi olmak istemiyor. Daha önce kendisi galiba Kurtuluş ve Huzur Partisi diye bir parti kurmuş. Annemin geçmişiyle ilgili sıkıntıları olabilir, biz onların borçlarını karşılamak istemiyoruz diye vasi olmak istemiyoruz diyorlar. Sağlık ekipleri de geldiğinde vasi olmadan alamayız, hastaneye götürdüğümüz zaman sürekli onu takip edecek birisi lazım diyor” ifadelerini kullandı.

EVİNDEN 70 KEDİ ÇIKTI

Belediye ekiplerinin daha öncesinde ev içinden 70 tane kedi çıkardıklarını aktaran Kaya, şu ifadeleri kullandı:

Sonrasında da bir 30 kedi daha alındı. Şu an içeride yine kediler var ama kolilerden içeri girdiğimde kolilerden yani 5 kedi daha var. Yetkiler herkese sesleniyorum, lütfen teyzemize sahip çıkın. Bu şekilde ölüme terk edilmemesini istemiyoruz. Bu tepki veren arkadaşlar karşı binalarda oturan insanlar. Teyzeye hiç kimse bir çorba getirmiyor. Çünkü içeri girilip çorba verilecek durumda değil. 5 litrelikleri bidonları kesip bu şekilde koymuş ve çiş havlu kağıtlara da kakalar yapılmış. Ben girdiğimde ellerime bulaştı. Kendisi de çiş yapmış, çırılçıplak yatıyor. Mahalleliden bazıları tepki veriyor. Ama kimsenin girip de içeri bir tas çorba veren yok.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin