Yaşasaydı 56 yaşında olacaktı. Gazeteci Metin Göktepe'nin katledişinin üzerinden 28 yıl geçti. Metin Göktepe mezarı başında anıldı. Gazeteci Metin Göktepe kimdir?

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledişinin 28. yılında İstanbul Esenler’deki mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşasaydı 56 yaşında olacaktı. Gazeteci Metin Göktepe'nin katledişinin üzerinden 28 yıl geçti. Metin Göktepe mezarı başında anıldı. Gazeteci Metin Göktepe kimdir?

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe  bir cenazeyi izlemek için gittiği Eyüp ilçesinde gözaltına alındıktan sonra  dövülerek katledilişinin 28. yılında, İstanbul Esenler’de bulunan Kemer Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Anmaya Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Özdal, Metin Göktepe’nin ailesi, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, TGS İstanbul Şube Başkanı Özgür Deniz Kaya, DİSK Basın İş Yönetim Kurulu üyesi İzel Sezer, Cumartesi Anneleri, İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, CHP İl Başkanı Özgür Çelik, DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz, EHP Parti Sözcüsü Özge Akman, TİP İl Sözcüsü Melis Akyürek, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Milletvekili Celal Fırat, Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, DİSK Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, Gezi Direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, DEM Parti Meclis Üyesi Musa Piroğlu, Divriği Kültür Derneği, Türkiye Alevi Dernekleri Federasyonu, Emek Partisi üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

ÖZEL'DEN GÖKTEPE PAYLAŞIMI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, de sosyal medya hesabından Metin Göktepe andı.

Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Saklanan gerçekleri ortaya çıkarmak istediği için gazeteci MetinGök tepe dövülerek öldürüldü. "Yeter artık, gözlerim görmüyor" sözlerine rağmen vurmaya devam ettiler. Katledilişinin 28'inci yılında Evrensel muhabiri Metin Göktepe'yi saygı ve özlemle anıyorum."

 

METİN GÖKTEPE KİMDİR?

Metin Göktepe, 10 Nisan 1968'de Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde Alevi Kürt kökenli bir ailede dünyaya geldi. Yaşamının ilk 11 yılını burada geçiren Göktepe, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan, 8 çocuklu bir ailenin 7. çocuğuydu.

İlkokulu, köyün tek okulunda, birleştirilmiş sınıfta okuyan Göktepe, abla ve ağabeylerinin yıllara yayılan göçünün ardından 1979’da annesi ve babasından hemen önce küçük kardeşi Aziz ile birlikte İstanbul’a geldi. Aynı yıl Esenler’deki Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’na kaydoldu ve 5. sınıfı burada okudu. Ortaokula o zamanki adıyla Esenler Lisesi’nde başladı ve liseyi de burada okuyarak şimdiki adıyla Bakırköy İbrahim Turhan Lisesi’nden 1986’da mezun oldu.

Lisede de başarılı bir öğrenci olan Göktepe, mezun olduktan sonra bir yıl dershaneye devam etti ve buradaki başarısıyla, kardeşinin de dershaneye gitmesini sağladı. Yaz tatillerinde çalışarak harçlığını çıkaran ve böyle okuyan Göktepe, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’ne girdi. Bu sırada fabrikada çalışan ablası, ağabeyi ve 1986’dan itibaren kültürel ve sosyal faaliyetlerine katıldığı dernek sayesinde siyasetle tanıştı. Göktepe, üniversitede öğrenci gençlik mücadelesinin aktif bir üyesi oldu. Gazeteciliğe 1992 yılında Gerçek adlı bir dergide başlamış, daha sonra 1995 yılında da Evrensel Gazetesi'nde muhabirlik yapmaya başladı.

1996 yılında bir cenazeyi izlemek için Eyüp ilçesine giden Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, gözaltına alınmıştı. Kendisinden bir süre haber alınamayan Göktepe’nin gözaltında dövülerek öldürüldüğü belirlendi.

Metin Göktepe’nin öldürülmesiyle ilgili 5 polis için 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Polis amirinin cezası ise esastan bozulmuştu.

Afla tahliye olan polisler, 1 yıl 8 ay cezaevinde kalmıştı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin