Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla sağlığı tehlikeye düşürecek ürünler kullanan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın sağlığını tehlikeye atan gıdalar listesinde özellikle et ürünlerinde yapılan hileler dikkat çekiyor.
Denetimler sonucunda bazı işletmelerin etiketlerde "dana eti" ifadesini kullanarak tüketicilere domuz eti sattığı tespit edildi. Üstelik bu hilelerin bazı tanınmış markalar tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
7 İŞLETMEDE DOMUZ ETİ SATIŞI TESPİT EDİLDİ
Bakanlığın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" başlığıyla yayımladığı listeye göre, Türkiye genelinde şu ana kadar 7 farklı işletmede domuz eti satışı tespit edildi. Bu işletmelerin dağılımına bakıldığında iki il öne çıkıyor.
Bursa ve Konya domuz eti satılan iller sıralamasında zirvede bulunuyor. Domuz eti satılan diğer 3 işletmenin bulunduğu iller ise Antalya, Muğla ve Balıkesir oldu.
İşte Bakanlık tarafından açıklanan o liste;

Yurt dışına da ihraç edilen helvada ölümcül bakteri! Raflardan tek tek toplatılıyorGündem