Üstün Ergüder Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder, üniversite kampüsüne alınmadı. Naci İnci, Ergüder’in üniversiteye alınmamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Üstün Ergüder Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Üstün Ergüder, üniversiteye alınmadı.

1969-2000 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Ergüder, 1992-2000 yılları arasında üniversitenin rektörlük koltuğunda oturdu. Ergüder, üniversitenin ilk seçilmiş rektörüydü.

Üniversite yönetimi uzun süredir mezunların ve emekli akademisyenlerin okula girişine izin verilmiyor.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci, Ergüder’in üniversiteye alınmamasının gündem olmasından sonra açıklama yaptı.

X hesabından açıklama yapan İnci’ye göre ‘yanlış anlaşılma’ oldu.

İnci, şu ifadeleri kullandı:

“Eski rektörümüz ve değerli meslektaşım Üstün Ergüder’in üniversitemiz kampüsüne girişinin kısıtlanması söz konusu değildir. Bu sabah bir yanlış anlama nedeniyle kampüs girişinde yaşanan talihsiz olayın ardından kendisi ile görüşerek durumu açıkladım. Kendisi de anlayışla karşıladı. Basit bir yanlış anlamadan farklı anlamlar çıkarılması doğru değildir.”

ÖZGÜR ÖZEL TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk seçilmiş rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in uzun yıllar görev yaptığı üniversitesine bugün alınmadığını öğrendim. Bu karar, Boğaziçi Üniversitesi geleneklerine, akademinin, bilimin ve üniversitenin ruhuna aykırıdır. Üniversite rektörlüğüne sirayet eden bu işgüzarlık son bulmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin