Üniversitede çalışıp aldıkları parayla kahve alamıyorlar. Koç Üniversitesi öğrencilerinden isyan: Bu üniversiteyi seçen başarılı öğrencileri adeta cezalandırılıyorlar

Yurtta ırkçı saldırı haberi ile gündem olan Koç Üniversitesi'nde öğrenciler bu kez burs protestosunda. Üniversitede yılın ilk ayında ödenen burslara hiç zam yapılmadığını söyleyen öğrenciler üniversite meydanında toplanıp slogan attı.

Üniversitede çalışıp aldıkları parayla kahve alamıyorlar. Koç Üniversitesi öğrencilerinden isyan: Bu üniversiteyi seçen başarılı öğrencileri adeta cezalandırılıyorlar

Koç Üniversitesi öğrencileri üniversite meydanında burs protestosunda bulundu. Yılın ilk ayında ödenen burslara hiç zam yapılmadığını söyleyen öğrenciler, üniversitede çalışan öğrencilere de saatlik sadece 38 lira ödendiği için protestoda bulundu.

"Harçlık değil burs istiyoruz" pankartları açarak slogan atan öğrenciler diğer vakıf üniversiteleriyle karşılaştırıldığında Koç Üniversitesi'nin burslarının çok düşük kaldığını ve geçinemedikleri için isyan etti.

Burslarının yettiği tek yer olan yemekhanede de sürekli olarak zehirlenme vakaları görüldüğünü iddia eden öğrenciler, daha düzgün ve sağlıklı yemek yemek istediklerini ancak üniversite yönetimi tarafından bu taleplerinin karşılanmadığını vurguladı.

"1 SAAT ÇALIŞIP KAHVE ALAMIYORUZ"

Öğrenciler üniversitede çalıştıkları 'Kısmi Çalışma Programı'nda çalıştıkları saatlerin  üniversite tarafından 20 saatten fazla olarak kayda geçilmediğini, bir saatlik çalışmaları karşısında bir kahve bile alamadıklarını söyleyerek isyan etti.

Rektörlükten defalarca toplantı talep ettiklerini söyleyen gönüllü öğrenci temsilcileri bu konuda bir dönüş alamadıklarını söyleyerek, "Toplantı taleplerimiz yanıtsız kaldı, defalarca rapor gönderdik ancak sonuç alamadık" ifadelerini kullandılar.

Öğrenciler görüştükleri Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı ile ilgili de çeşitli iddialarda bulundu. Öğrencilerin iddiasına göre rapor sundukları Öğrenci Dekanı'ndan, "Biz sizin geçiminizi sağlamak zorunda değiliz, geçiminiz için başka kaynaklar bulmanız gerekiyor" cevabını aldı. 

DİĞER ÜNİVERSİTEDEKİ BURSLAR

Koç Üniversitesi'nin muadili hatta akademik sıralamaya göre daha düşük vakıf üniversitelerinin verdiği burslar ise Koç Üniversitesi'nin neredeyse birkaç katı. Öğrenciler, "Koç Üniversitesi'ni seçen başarılı öğrenciler adeta cezalandırılıyor" ifadelerini kullanıyor.

İşte bazı üniversitelerdeki burslar; 

- Özyeğin Üniversitesi: 11.645 TL
- Sabancı Üniversitesi: 10.000 TL
- Medipol Üniversitesi: 15.000 TL
- Koç Üniversitesi: 4.250 TL
 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin