Uçuşu olanlar dikkat! Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan açıklama geldi. E-pasaport turnikeleri 17 saat hizmet veremeyecek

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bulunan e-pasaport turnikeleri, yapılacak çalışma nedeniyle yarın 14.00 ile 1 Şubat Perşembe günü 07.00 saatleri arasında kapalı olacak.

Google Haberlere Abone ol
Uçuşu olanlar dikkat! Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan açıklama geldi. E-pasaport turnikeleri 17 saat hizmet veremeyecek

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki e-pasaport turnikelerinin bir süre hizmet veremeyeceği açıklandı.

Havalimanının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Sizlere daha hızlı hizmet sunabilmek amacıyla e-pasaport turnikelerimizin sayısı artırılacaktır. Bu nedenle 31 Ocak 14.00 ile 1 Şubat 07.00 saatleri arasında e-pasaport turnikelerimiz kapalı olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

E-PASAPORT NEDİR?

Elektronik pasaport, e-Pasaport ya da çipli pasaport; içinde parmak izi, fotoğraf ve imza gibi verilerin bulunduğu bir çipin yanı sıra üzerinde pasaport numarası, ad, soyad, uyruk ve doğum tarihi gibi kimlik bilgilerinin de yer aldığı uluslararası seyahat belgelerine deniyor.

Çipli pasaportlar, özel cihazlar kullanılarak okutuluyor. Geliştirilen kodlarla beraber pasaportta sahteciliğe karşı eski tip pasaportlara göre çok daha etkili. 

Eski pasaportlarda var olan tüm bilgileri içeren yeni bir biyometrik pasaport türü olan e-Pasaportlar, pasaport kontrol noktalarında iş yükünü hafifletme amacı ile tasarlanıyor. e-Pasaportlarla birlikte insan gücü ile çalışan kontrol sisteminin gelecekte bir otonom sisteme dönüşmesi hedefleniyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin