Üç ilde orman yangını! Menderes 10 gün sonra yine alevlere teslim oldu. Alevlere müdahale ediliyor

İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı. 10 gün önce Menderes ilçesinde çıkan yangında çok sayıda hobi evi yanmıştı. Aydın ve Balıkesir'den de yangın haberleri geldi.

Google Haberlere Abone ol
Üç ilde orman yangını!  Menderes 10 gün sonra yine alevlere teslim oldu. Alevlere müdahale ediliyor

İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Görece Mahallesi ile Gaziemir ilçesi Irmak Mahallesi arasında yerleşim alanlarına yakın konumdaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 7 su ikmal, 3 dozer ve 3 yer ekibi ile itfaiye ekipleri müdahale başlattı.

30 Haziran'da Menderes ilçesinde çıkan yangında çok sayıda ev yanarak küle dönmüştü. Milli Savunma Bakanlığı söndürme çalışmaları için TSK'a ait  5 uçak görevlendirmişti. 

AYDIN

Yangın, Germencik ilçesi Dağyeni Mahallesi’nde saat 17.45 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile alevler geniş alana yayılırken, alevleri fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Zeytinlik ve ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

BALIKESİR

Altıeylül ilçesinde çıkan orman yangınına orman bölge müdürlüğü ekipleri ile karadan ve havadan müdahale başlatıldı.

Yangın, saat 18.30 sıralarında kırsal Akarsu Mahallesi'nde bulunan ormanda çıktı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı ile bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına helikopter ve arazözler ile müdahale devam ediyor.

Etiketler izmir menderes
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin