Türkiye'den İsrail'e karşı yeni tedbirler. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklama yaptı

İsrail'in Gazze'deki vahşeti sürerken Türkiye'den yeni bir adım geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin yeni tedbirler aldığını ve bu kararların Gazze'de ateşkes sağlanana kadar süreceğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den İsrail'e karşı yeni tedbirler. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, " İsrail'e karşı bir dizi tedbirler aldık, kurumlar duyuracak. Alınan yeni tedbirler Gazze'de ateşkes sağlanana kadar sürecek." açıklamasını yaptı.

İşte Bakan Fidan'ın o açıklaması:

DHA'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Türkiye, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere en çok insani yardım malzemesi ulaştıran ülke oldu. Gazze'de barış için Türkiye'nin yoğun istihbarat diplomasisi devam ederken, bölge halkının insani yardıma ulaşması için gereken tüm girişimler artarak sürüyor. Bölgede 7 Ekim'den bu yana zor günler yaşayan Gazze halkının insani ihtiyaçlarını karşılamak için dünya ülkeleri seferber olurken, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü'nün (COGAT) 7 Nisan 2024 verilerine göre; Gazze bölgesine yardım miktarı yüzde 26'yı bulan Türkiye, birinci sırada yer aldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin