Türkiye'den Filistin'e destek sürüyor. Gazzeli 85 hasta daha Ankara'da

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan 85 hasta ile birlikte 106 refakatçi, Milli Savunma Bakanlığı'na ait uçakla tedavi için Türkiye'ye getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlık sistemi çöken Gazze için gayretimiz devam edecek." şeklinde ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Filistin'e destek sürüyor. Gazzeli 85 hasta daha Ankara'da

İsrail saldırısı altındaki Gazze'den hasta ve yaralıların Türkiye'ye tahliyesi sürüyor. 7'inci tahliye kapsamında 85 hasta ve yaralı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçaklarla Türkiye'ye getirildi.

Gazzeli hastalar ve refakatçilerini taşıyan ve Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan ikinci uçak, Ankara Etimesgut Havaalanı'na indi.

Gazze'den 7. tahliye operasyonu kapsamında, MSB Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı A400M tipi uçakla getirilen 56 hastanın sağlık durumları, yolculuk boyunca 10 kişilik UMKE ekibince takip edildi.

'GAYRETİMİZ DEVAM EDECEK'

Hastalar, havaalanında bekletilen ambulanslarla Etlik ve Bilkent şehir hastaneleri ile Ankara ve Yenimahalle eğitim araştırma hastanelerine sevk edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen 7. tahliyeyle Gazzeli 85 hasta ve yaralı ile 106 refakatçinin Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

Hastaların tedavisinin Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacağını belirten Koca, paylaşımında, "Bu insani sorumluluğu milletimiz adına yerine getireceğiz. Bu mübarek gecede hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Sağlık sistemi çöken Gazze için gayretimiz devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin