Türkiye şehitlerine veda etti. 6 askerimiz düzenlenen törenlerle toprağa verildi

Irak'ta terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimiz toprağa verildi. Afyonkarahisar, Denizli, Gümüşhane, Malatya, Sinop ve Tokat'ta şehit cenazeleri vardı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye şehitlerine veda etti. 6 askerimiz düzenlenen törenlerle toprağa verildi

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun cenazesi memleketi Sinop'ta toprağa verildi.

Evli ve iki çocuk babası 27 yaşındaki şehit Çağatay Erenoğlu için Boyabat ilçesinde Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra mülki ve askeri yetkililer katıldı.

ŞEHİT EMRE TAŞKIN DA TOPRAĞA VERİLDİ

Pençe Kilit-2 Harekat Bölgesi'nde 22 Aralık gecesi üs bölgesine sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan 6 askerden bir olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın için Malatya'da cenaze töreni düzenlendi.

Malatya Şehir Mezarlığı'nda öğle namazı sonrası düzenlenen törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya Milletvekillerinin Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Bingöl Milletvekilleri Fevzi Berdibek, Zeki Korkutata, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ile askeri ve mülki amirler ile çok sayıda vatandaş ve şehidin yakınları katıldı.

Cenaze namazı öncesi ve sonrası şehidin annesi Ümmühan ve babası Engin Taşkın ile Şırnak'ta jandarmaya Uzman Çavuş olan Yunus Taşkın ve diğer yakınları feryat ederek gözyaşı döktü. İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından kılınan cenaze namazının ardından Şehit Emre Taşkın'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı askeri araca konuldu. Tekbirler eşliğinde Malatya Şehitliği'ne getirilen şehidin naaşı burada gözyaşları arasında defnedildi.

Türkiye şehitlerine veda etti. 6 askerimiz düzenlenen törenlerle toprağa verildi - Resim : 2

TOKATLI ŞEHİT İÇİN SON GÖREV

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda şehit düşen Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olan Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca’nın (23) cenaze namazı bugün öğle namazında memleketi Ormandibi köyünde kılındı. Cenazenin ardından şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verilmek üzere omuzlarda taşınarak götürüldü.

Cenaze namazına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, milletvekilleri, aile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Yasin Karaca'nın evli olmadığı 7 kardeş oldukları öğrenildi.

Türkiye şehitlerine veda etti. 6 askerimiz düzenlenen törenlerle toprağa verildi - Resim : 3

GÜMÜŞHANE'DE PAZAR YERİNDE TÖREN

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın naaşı, dün Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Gümüşhane'ye getirildi.

Şehit Yazıcı için Şiran ilçe merkezindeki pazar yerinde tören düzenledi.

Törende, şehidin 4 aylık hamile eşi Seda Yazıcı, şehidin annesi Miyase Yazıcı ile kardeşleri, gözyaşlarına boğuldu.

CENAZE ARACINA KADAR OMUZLARDA TAŞINDI

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucu Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan (32) şehit düşmüştü. Şehidin naaşı, askeri uçakla memleketi Denizli'ye getirildi.

Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehidin naaşı tören alanına getirildi. Önce Kur'an-ı Kerim, ardından okunan dualar sonrası şehidin cenazesi tören mangası tarafından cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı.

ŞEHİT, BELDEDE DEFNEDİLDİ

Şehit Teğmen Ramazan Günay için memleketi Afyonkarahisar'da tören yapıldı.

Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin