Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gidiyor. Yerel seçim öncesi YSK heyeti deprem bölgesinde inceleme yaptı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri, Hatay'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, incelemelerin ardından Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı da ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 31 Mart'ta sandık başına gidiyor. Yerel seçim öncesi YSK heyeti deprem bölgesinde inceleme yaptı

YSK üyeleri Serdar Mutta, Ali Çopur ve beraberindeki heyet, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da incelemelerde bulundu.

Kurum binaları, sandıkların konulduğu yapılar, seçim ve büro malzemeleriyle ulaşım ve sistem teknik altyapısı hakkında detaylı tespit yapan heyet, incelemelerinin ardından Hatay Valisi Mustafa Masatlı'yı da ziyaret etti.

GENEL SEÇİMLER ÖNCESİ DE BÖLGEYE GİTMİŞLERDİ

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri süreci, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler nedeniyle yeni önlemler altında yürütüldü.

Seçimin tüm illerde sağlıklı yürütülmesi için çalışan YSK heyetleri, depremin etkilediği illerde detaylı inceleme yaptı.

YSK Başkanlığınca görevlendirilen heyetler, ilk aşamada, bölgede personelin sağlık durumu, kurum binaları, sandıkların konulduğu bina ve yapılar, seçim ve büro malzemeleri, ulaşım ve sistem teknik altyapısı hakkında eksiklikleri tespit etti.

Bu tespitlerin ardından eksiklerin giderilmesi için çalışmalar yürütülmüştü.

Kaynak: A.A
Etiketler ysk seçim deprem hatay
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin