Türk Escobar olarak tanınıyor! Ürfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu örgüte büyük darbe!

2023 yılında yakalanan ve tutuklanan uyuşturucu baronu, "Türk Escobar" lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın elebaşısı olduğu suç örgütüne operasyon yapıldı. Operasyonda 42 şüpheli yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Escobar olarak tanınıyor! Ürfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu örgüte büyük darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kafes-44 operasyonunu duyurdu. 

Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İstanbul merkezli 9 ilde elebaşılığını uluslararası zehir taciri ‘Türk Escobar’ı lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın (cezaevinde) yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik ‘Kafes-44’ Operasyonları düzenlendi.

Türk Escobar olarak tanınıyor! Ürfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu örgüte büyük darbe!

Operasyonlar sonucu Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından İnterpol Kırmızı Bülteni ile aranan H.Y.N.'nın içerisinde bulunduğu silahlı organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli yakalandı.

ÜRFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi.

Çetinkaya, 1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, 6 ay sonra tahliye oldu.

Urfi Çetinkaya geçen sene düzenlenen operasyonla yakalanıp tutuklanmıştı. Urfi Çetinkaya, 2000 yılında ise ''Matador'' adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu ancak 2003'te tahliye edildi.

''Son Tango'' adı verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kez de 2012'te sağlık nedenleriyle cezaevinden tahliye edildi.

Bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyor.

''Uyuşturucu ticareti'' suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya geçen sene İstanbul Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalanıp tutuklanmıştı.

Çetinkaya'nın yeri, saklandığı villaya her gün giden fizyoterapist sayesinde tespit edilmişti.

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin