Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a tv100'de yanıt: Bala'daki bütün tarlalarla takas etmeye hazırım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Turgut Altınok’un “Mansur Yavaş’ın Londra’da evi var, o evin parası benim bütün mallarımı öder” sözlerine takas edelim yanıtını vermişti. Altınok, tv100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na telefonla bağlanarak Yavaş'a yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Altınok'tan Mansur Yavaş'a tv100'de yanıt: Bala'daki bütün tarlalarla takas etmeye hazırım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Turgut Altınok’un “Mansur Yavaş’ın Londra’da evi var, o evin parası benim bütün mallarımı öder” sözlerine “Kızımın mortgage ile taksit taksit tam 32 yıl ödeyeceği bir ev için rakibim ‘Mansur Yavaş’ın Londra’da evi var, o evin parası benim bütün mallarımı öder’ diyor. Takas yapalım. Onda biriyle takas yapalım, yüzde biriyle takas yapalım.” diyerek yanıt vermişti.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Haber 7 yazarı Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok yayına bağlanarak "600 dairesi" olduğu yönündeki iddiaya yanıt verdi.

"600 DAİRE YOKSA BU İFTİRAYI ATANLARIN ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM"

Hacır'ın "Antalya’da sizin adınıza ve mal beyanında belirtmediğiniz 600 dairelik malınızın daha olduğu iddiası vardı bu iddiaya ne diyeceksiniz ve genel olarak bu mal beyanına ilişkin rakibiniz Mansur Yavaş’a yönelttiğiniz iddia nedir?" sorusunu Altınok "Gürkan Bey külliyen yalandır, iftiradır, çamurdur. Bunu söyledikten sonra Sayın Mansur Yavaş ‘600 dairesi var Antalya’da açıklamadı bu etik değil, istifa etmeli. Ben de daha sonra bir televizyon programında 600 dairemin tapusunu çıkartırsa istifa ederim ama bu çamuru ve iftirayı atanlar başta Sayın Yavaş olmak üzere zerre onurları varsa kendisinin istifa etmesi lazım." diyerek yanıtladı.

"MAL VARLIĞIMIN TAMAMI BELEDİYE BAŞKANI OLMADAN ÖNCESİNE AİTTİR"

Malvarlığı ile ilgili Altınok "Benim 20 yıllık görev süremde parayla pulla ne bir soruşturma ne şikâyet vardır. Bu mal varlığımın tamamı belediye başkanı olmadan önceki ve anne-baba rahmetli olduktan sonraki mal varlığımdır yani mal varlığım çoğalmamış azalmıştır." dedi.

"MANSUR YAVAŞ BAŞKAN OLDUKTAN SONRA ANKARA'DA 25 MİLYONLUK EV ALDI"

Altınok "Burada ince nokta şu bunlar 1986’da anne ve babadan bana kalmış ama Sayın Yavaş Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Londra’dan evi öyle satın almış veya Ankara’da şu an oturduğu evin değeri en az 25 milyon TL. Belediye başkanı olduktan sonra aldı. “Londra'da ev 1 milyon pound'dan aşağı değil, Bala'daki bütün tarlalarla takas etmeye hazırım”" diye konuştu.

"TAKSİM MEYDANI’NDA YAVAŞ’LA YAYINA HAZIRIM"

Altınok "Ne saklayacak ne gizleyecek bir şey var Taksim Meydanı’nda gelip seve seve belgeleriyle tapu kayıtlarıyla beraber tartışmaya hazırım." dedi. Hacır ise "Turgut Beyin söylediğini bir kez daha yineleyeyim ‘Taksim Meydanı’nda Gürkan Hacır moderatörlüğünde bu mal beyanı iddialarını Sayın Mansur Yavaş’la karşı karşıya gelerek tartışmaya hazırım’ dedi." ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin