Tunç Soyer talimat verdi. Konserlerin ardından şenlik de iptal edildi

Tüm Türkiye’yi yasa boğan şehit haberlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi 28-29-31 Aralık tarihlerinde düzenlenmesi planlana konserleri iptal etmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatıyla Kemeraltı esnafına destek için planlanan üç günlük yılbaşı şenliğinin de iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol
Tunç Soyer talimat verdi. Konserlerin ardından şenlik de iptal edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi her yılbaşı Cumhuriyet veya Gündoğdu meydanlarında yaptığı yılbaşı kutlaması için bu kez Kemeraltı’nı tercih etmişti. 770 milyon liralık yatırımla birinci etap yenileme çalışmaları tamamlanan  çarşıda bu süreçte zaman zaman sıkıntı da yaşayan esnafa moral olması, ticari hayatın canlanması amacıyla yılbaşı kutlaması için Kemeraltı seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 28-29-31 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında, farklı gruplar tarafından konser, dans, karaoke gibi etkinlikler Kemeraltı girişi, Salepçioğlu Çarşısı önü ve Balıkçılar Meydanı’nda kurulacak sahnelerde İzmirlilerle buluşacaktı. 31 Aralık Pazar günü ise Milli Kütüphane Caddesi’nde yılbaşı konseri verilecekti. Ancak peş peşe gelen şehit haberleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer planlanan kutlamaları iptal etti.

“GELECEK YENİ YILLARI BARIŞ İÇİNDE KUTLAMAK EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gencecik evlatlarımızın şehadet haberleri yüreklerimizi dağladı. Ülke olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Halkımızın da aynı hassasiyet içinde olduğundan eminim. Bu nedenle yeni yıl kutlama, eğlence programlarını iptal ettik. Gelecek yeni yılları barış içinde, sevinçle, mutlulukla kutlamak en büyük dileğimiz” dedi. 
Başkan Soyer yenilenen altyapı ve yeni yüzüyle tarihi Kemeraltı çarşısının İzmirlileri beklediğini hatırlattı. 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin