Trabzon-Lefkoşa seferleri başlıyor! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ''Mart ayından itibaren KKTC ile Trabzon arasında direkt uçak seferleri başlayacaktır'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon-Lefkoşa seferleri başlıyor! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan açıklama

Temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen  Tatar, valiliğini ziyaret etti. Karşılama töreninin ardından Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Tatar, daha sonra Vali Aziz Yıldırım ve beraberindekilerle bir araya geldi.

Tatar, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Trabzon’a direkt uçak seferlerinin yakında başlayacağına belirterek, “KKTC’den Trabzon’a direkt seferler çok önemli. Mart ayından itibaren KKTC ile Trabzon arasında direkt uçak seferleri başlayacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu bölgeden 30 bine yakın vatandaşımız var.

Bu vatandaşlarımızın elbette Trabzon’da ve bölgede akrabaları vardır. Bu ilişkiler KKTC ile Trabzon arasındaki bağları daha da güçlendirecektir” diye konuştu. 

KKTC’de hamsi festivali gibi çeşitli festivaller düzenlendiğini ifade eden Tatar, bu tür festivallerin ikili ilişkilerin güçlenmesine vesile olduğunu kaydetti. 

Etiketler trabzon lefkoşa
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin