TKP'de krizi çözüldü! Komünist Başkan Fatih Maçoğlu Kadıköy Belediye Başkanlığı'na resmen aday oldu!

Tunceli Belediyesi'nin "Komünist Başkan"ı Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye Komünist Partisi’nden Kadıköy Belediye başkan adayı olarak gösterildi. Türkiye Komünist Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu yaptığı açıklamada, "Sayın Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Türkiye Komünist Partisi’nden Kadıköy Halk Dayanışması Adayı olarak yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkan Adayı gösterilmesine karar verilmiştir" denildi.

Google Haberlere Abone ol
TKP'de krizi çözüldü! Komünist Başkan Fatih Maçoğlu Kadıköy Belediye Başkanlığı'na resmen aday oldu!

2014’te Ovacık ve 2019’da Tunceli'de  yerel seçimleri kazanarak belediye başkanı seçilen Fatih Maçoğlu’nun Kadıköy başta olmak üzere batıdaki bazı ilçelerden aday olması gündemdeydi.

 Türkiye Komünist Partisi ve Sosyalist Meclisler Federasyonu, Maçoğlu’nun Kadıköy belediye başkan adayı olduğunu resmen açıkladı.

 Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Komünist esaslara dayalı halkçı belediyecilik mümkündür. On yıl önce Ovacık’ta, daha sonra Dersim-Tunceli merkezde başarıyla yürütülen yerel ittifak modeli bunun son örneği olmuştur. 2014 yılında Ovacık’ta Ovacık Demokratik Halk Dayanışması adayı olarak TKP listesinden seçime girerek kazanan Fatih Mehmet Maçoğlu, 2019’da aynı başarıyı Dersim merkezde Dersim Demokratik Halk Dayanışması adayı olarak yinelemiş, halkımız Türkiye’nin her yerinde büyük bir heyecanla ve “Komünist Başkan” yakıştırmasıyla bu başarıyı olumlamıştır.

Diğer taraftan, komünist esaslara dayalı halkçı belediyecilik örneklerini çoğaltmaya yönelik çalışmalarımız devam etmiş, pek çok demokratik sol, sosyalist parti ve kurumla bu anlayış çerçevesinde ittifak ve işbirliği olanaklarının masaya yatırıldığı görüşmeler yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda Sayın Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Türkiye Komünist Partisi’nden Kadıköy Halk Dayanışması Adayı olarak yerel seçimlerde Kadıköy Belediye Başkan Adayı gösterilmesine karar verilmiştir.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin