TİP'te Hatay krizi büyüyor. Erkan Baş'tan Gökhan Zan açıklaması geldi

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) yarısı Hatay Belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesiyle başlayan tartışma devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Kazanamazsam geleceğimi düşünmem gerekir gibi ifadeleri arkadaşlarımıza söyledi. Bundan sonrası bizim sorumluluğumuz değil, mahkemeler karar verecek" dedi. Baş'ın bu sözlerine Gökhan Zan'dan jet yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
TİP'te Hatay krizi büyüyor. Erkan Baş'tan Gökhan Zan açıklaması geldi

TİP, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına Gökhan Zan'ı aday göstermişti.

Gökhan Zan'ın, Turgay Kocakaya adlı bir kişiyle yaptığı iddia edilen görüşmelerin ses kaydının ortaya çıkmasının ardından TİP Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıklamıştı. Zan ise konuşmaların montaj olduğunu açıklamış ve adaylıktan çekilmeyeceğini duyurmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Gökhan Zan'dan karşılıklı açıklamalar geldi.

T24'e konuşan Erkan Baş'ın konuya ilişkin şöyle konuştu. 

BİR KISMI İÇİN MONTAJ DEDİ

"Çeşitli iddialar; ses kayıtları falan konuşulmaya başlanınca Hatay örgütümüz Genel Merkezimize iletti bunları. Biz bunu doğrudan muhatabıyla konuştuk. Arkadaşlarımız orada bir değerlendirme yapmak için bilgi almak istediler. Bir kısmı için 'montaj' dendi. Bir kısmı için 'Ben görüşmeyi yaptım ama içeriği şuydu' dendi. Açıkçası gerçekten şu aşamada da 'Şöyle bir suç var' diyemiyorum fakat bizim açımızdan şeffaflık ve temiz siyaset bütün Türkiye’de en hassas olduğumuz noktalardan bir tanesi.

Bundan sonra Gökhan Zan kendisine kumpas kurulduğunu iddia ediyorsa bunu ispatlayacak. Başka bir şey varsa bu açığa çıkacak.

'KENDİ GELECEĞİMİ DÜŞÜNMEM GEREKİR'

"Tabii teknik ayrıntısına çok vakıf değilim. Bu kriminal inceleme sonucunda ortaya çıkacak ama “deep fake” dedikleri bir uygulamayla yapıldığını söylüyor ama kimi konuşmalarda da “Ben bu seçimi kazanamazsam da kendi geleceğimi düşünmem gerekir” gibi birtakım ifadeleri de bizim arkadaşlarımıza söylüyor. Burada birincisi seçimi kazanamamak durumu; bizim açımızdan buna göre bir plan yapılması zaten kabul edilebilir bir şey değil. İkincisi siyasi mücadele sırasında insanlar birtakım fedakarlıklarda bulunabilir, buna cüret ederek siyasete girilir zaten. Bir tavır alıyorsanız bunun hepimiz açısından belli bedelleri var ve bunu göze almak gerekir."

GÖKHAN ZAN'DAN JET YANIT GELDİ

Erkan Baş'ın açıklamalarına ise Gökhan Zan'dan yanıt geldi. 

Cumhuriyet’e konuşan şunları söyledi: 

Benim hakkımda üretilen bu komplo söylentilerinin hepsini savcılığa tek tek verdim. Top yargıda. Gücümü gördüler, halkın beni desteklediğini biliyorlar. O nedenle böyle bir plan yapıldı. Oyunlara boyun eğmedim, asla eğmeyeceğim. Bu olayların üzerine bana destek daha da arttı. Çünkü halk, bu yalanları üretenlerin nasıl insanlar olduğunu biliyor. Her türlü pisliğe bulaşacaklar son haftaya girince. Seçim için umutluyum, kazanacağız.



Sıradaki Haber İçin Sürükleyin