TİP'te Gökhan Zan krizi devam ediyor. Ahmet Şık'tan Gökhan Zan açıklaması: Ses kayıtları gerçek

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, adaylıktan çektikleri Gökhan Zan‘la aralarında geçen konuşmayı anlattı. Şık, bilirkişi raporuna göre ses kayıtlarının doğru olduğunu ifade etti. Yaşananları anlattı.

Google Haberlere Abone ol
TİP'te Gökhan Zan krizi devam ediyor. Ahmet Şık'tan Gökhan Zan açıklaması: Ses kayıtları gerçek

TİP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdikleri Gökhan Zan’ın adaylığını, hakkında ortaya çıkan rüşvet iddiaları ve Zan’a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı sonrası geri çekmişti. TİP Milletvekili Ahmet Şık, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdikleri Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydı sonrası, Zan ile TİP arasındaki görüşmelerde neler yaşandığını SÖZCÜ TV’de anlattı.

Aday gösterme sürecinde Gökhan Zan’a çok güvendiğini ve bu yüzden de çok büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Şık, “Çok iyi kalpli olduğuna inandım. Çalışmaya başladık. Turgay Karakaya’nın adını ondan duydum. ‘Bana yardım etmek isteyen bir abim var’ dedi.” ifadelerini kullandı.

Şık, bu yardım etmek isteyen kişinin Turgay Karakaya olduğunu, sosyal medya

paylaşımlarında önce Zan’ı desteklediğini ancak daha sonra eleştiriler yönelttiğini söyledi.
Zan’ın ses kayıtları çıkmadan önce ‘şantaj yapıyorlar’ açıklamasını dile getiren Şık, Zan’ın kendisine, “Bana seçim çalışmaları için sponsorluk vadetti. Onunla ilgili konuştuk ancak deepfake üzerinden farklı bir konuşma üretmiş bana şantaj yapıyor dedi. Benden para istedi dedi. Whatsapp’tan konuşmalarını açtı. Ancak karşı taraf hepsini silmiş. Sonra bir kayıt gönderdi ama numara filan yok. 55 bin lira istedi 5 bin liraya düştü dedi” diye konuştu.’

“BU KONUŞMALAR MAHKEMEDE GELİR Mİ DİYE SORDU”

Konuşmalarda Zan’ın şaka yapıp yapmadığını sorduğunu belirten Şık, ” ‘Bu konuşmalar sırasında sen şaka yaptın mı?’ dedim. ‘Evet’ dedi. ‘Ya iyi paraymış alsam mı dedin mi?’ dedim. ‘Ya 3 değil 5 olsun diye yaptım’ dedi. ‘Sakın bir daha yapma’ dedim” ifadelerini kullandı.
Zan’a “Karakaya’yı engelle” dediğini Zan’ın da kendisine “Şüpheniz varsa çekileyim” dediğini belirten Şık, ” ‘Suç duyurusunda bulunalım’ dedi. Sonra Gökhan Zan ‘Bu konuşmalar mahkemede gelir mi?’ diye sordu. Avukat arkadaşım da ‘Tabii gelir’ dedi. ‘O zaman’ dedi ‘Haberleşmenin gizliliğinden suç duyurusunda bulunalım’ dedi. 9 Martta başvurdu. Şantaj ve tehditte suçlamasından bulunmak istemedi” dedi.

Gökhan Zan’ın ses kayıtlarını Lütfü Savaş’a yakın bazı kişiler tarafından kendisine dinletildiğini belirten Şık, “Lütfü Savaş’la yakın olduklarını düşündüğüm bazı kişiler geldi. ‘Gökhan Zan’ın ses kayıtları var’ dediler. Gökhan’a da söyledim. Ben o kaydı dinledim. Gökhan’a da güveniyorum ya çok da inanmadım. Ertesi gün bir daha dinledim ve sesin Gökhan’a ait olduğunu anladım” diye konuştu.

“SİYASETE GİRDİM KARİYERİM YANDI”

Gökhan Zan’ı Defne’ye çağırdıklarını söyleyen Şık, burada aralarında geçen konuşmayı ise şöyle anlattı:

“Gece yarısı PM ile durumu paylaştım. Şüphemiz arttı. Gökhan’ı aradım Defne’ye çağırdım. Israrla gelmek istemedi. Zorla ikna ettim. Sabah geldi. 3 parti yetkilisi Gökhan Zan’la konuştuk. Önce konuya girmedik. ‘Çekilmek istedin mi?’ diye sorduk. O kısım bundan ibaret. Sonra kaydı açtım dinlemeye başladık. Sorduk kendisine önce dedi ki ‘kayıt gerçek’ dedi. ‘Ama manipüle edildiğini deepfake yoluyla üretilmiş bir konuşma olduğunu’ söyledi. Ben de ona ‘Yahu konuşma Arapça nasıl deepfake aynı duyguyu versin’ dedim. ‘Deepfake’ dedi. ‘Nedir bu konuşma’ dedim. ‘Sponsorla ilgi’ dedi. Dedim ki ‘Sponsorluk değil. Çekilip çekilmemek tartışılıyor. 3 milyon dolar deniyor, hayır 5 milyon dolar deniyor. Sponsorluk olsa bunu AKP’den mi isteyeceğiz’ dedim. ‘Ben kimden isteyeceğini bilmiyordum’ dedi. Arkadaşımız da dedi ki ‘Spor yorumculuğu meselesi nedir?’ Gökhan da dedi ki ‘Onu istedim’ dedi. Siyasete girdim kariyerim yandı tabi ki isteyeceğim dedi. Kötü niyetle söylemediğini düşünüyorum. Ne yapacağız dedim.”

SES KAYITLARI GERÇEK

Adli bilişim ve siber güvenlik uzmanından rapor istedik kayıtla ilgili. 27 sayfalık rapor geldi. Sonuç bölümünden okuyorum: 'Videonun kesintisiz devam ettiği, arka seslerde devamlılık olduğu, herhangi bir atlama olmadıoğı, sesin hızında beklenmeyen değişiklik veya frekansta dalgalanmalar olmadığı, tespit edilmiştir.'

Benim anladığım, burada kirli ilişkilere girmeye çalışan bir ikili var. Ve bunda başarısız olunmuş anladığım kadarıyla. Her taraf denenmiş, son kertede de para kazanmayı gözüne kestirmiş olan, diğer kişiye şantaj yapmaya başlamış. Ve iş buraya kadar gelmiş... İşin tam göbeğinde yer alan biri olarak söylüyorum; Maalesef Gökhan Zan'ın iddia ettiği gibi değil ortadaki durum. Bunun için de çok üzgünüm.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin