TİP'te Gökhan Zan krizi çıktı! İstifalar peş peşe geldi. Zan'ın Can Atalay sözleri hatırlatıldı

Türkiye İşçi Partisi, İYİ Parti'den istifa eden eski futbolcu Gökhan Zan'ı Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermişti. TİP yönetiminin aldığı bu kararın ardından istifalar peş peşe geldi. Arsuz, İskenderun ve Antakya İlçe Başkanları ve yönetimi istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
TİP'te Gökhan Zan krizi çıktı! İstifalar peş peşe geldi. Zan'ın Can Atalay sözleri hatırlatıldı

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski futbolcu Gökhan Zan oldu. TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda Sera Kadıgil ve Barış Atay ile birlikte açıklama yapan Zan "İktidara ve muhalefete karşı adayım" ifadesini kullandı. 

TİP’in sosyal medya sayfasında söz konusu yayının başlığında "Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Gökhan Zan" ifadesi yer aldı. "İktidara ve muhalefete karşı adayım" diyen Zan, 6 Şubat depremlerine değinerek Lütfü Savaş'a dönük eleştirilerini sürdürdü.  

İSTİFALAR GELDİ!

Alınan bu kararın ardından TİP Arsuz, İskenderun ve Antakya İlçe Başkanları ve yönetimi istifa etti.

İstifa açıklamasında Zan'ın, TİP Hatay Milletvekili olan ve geçen günlerde milletvekilliği düşürülen Can Atalay'la ilgili sözleri de hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ZAN Henüz sadece bir kaç ay önce , CHP de yer bulamadığı için İYİP’ten aday olup , ardından tekrar CHP de şansını deneyerek , bağımsız arayışlarından da sonra partimizden adaylaştırılmıştır .

Gökhan ZAN’ın aday olması sürecinde Bölgeye atanan PM üyeleri ,İl başkanı yada Genel Merkez tarafından kesinlikle fikrimiz alınmamış ,bilgimiz sorulmamış , herhangi bir dahlimiz olmamıştır .

ZAN isminin partimizden adaylaştırılması kararını devrimci sorumluluğumuz , ve halkımıza verdiğimiz “ilkeli siyaset “ sözümüz gereği hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz;

Çok değil aylar önceki Genel seçim sürecinde, kendisi henüz İYİ PARTİ saflarında bize karşı mücadele ederken , seçilmiş Hatay Milletvekilimiz Can ATALAY ile ilgili ‘’Can'a verilen oylar çöpe gidecek’’ diyebilecek kadar ileri gidebilen birinin değil adaylaştırılması, partimiz tarafından ihtimal olarak bile değerlendirilmesini kabul etmemiz mümkün değildir .
HATAY adı altında bileşenleri dahi belirsiz bir ittifakın adayı olan ZAN bizim adayımız değildir.

Partimiz tarafından İstanbul’da ilan edilen bu adaylık ile hedeflenen 150 bin oyun amacını anlayamadığımızı da ayrıca belirtmek isteriz.

Türkiye'nin neredeyse en iddialı ili olan Hatay'da tepkilere ‘’ZAN’ı kazanmak önemlidir’’ şeklinde açıklama yapan örgüt nedense aynı hassasiyeti yoldaşlarımız için göstermekten ısrarla imtina etmiş , İlde istifa etmeyi düşünen yada istifa eden yoldaşlarımız ile hiçbir şekilde iletişime geçilmemiş , aksine örgüt tabiri caizse dağıtılmış durumdadır.

Bizler CAN’la yükselen heyecanımızın ZAN ‘a evrilmesini kabul etmiyor, partideki tüm görev ve sorumluluklarımızdan ayrıldığımızı bildiriyoruz .

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin