TikTok'ta yine bir skandal. Sosyal medya ayağa kalktı. Çocuk istismarcısı yakalandı!

Skandallarla anılan TikTok'ta 54 yaşındaki Mehmet Akbulut adlı şahsın, küçük kız çocuklarıyla yayın yaptığı ortaya çıktı. Akbulut'a sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Bu tepkilerin ardından gözaltına alınan Mehmet Akbulut adli kontrolle serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
TikTok'ta yine bir skandal. Sosyal medya ayağa kalktı. Çocuk istismarcısı yakalandı!

Tokat Erbaa'da yaşayan ve sosyal medya platformu TikTok'ta canlı yayın yapan bir kişinin yaşları 8 ile 13 arasında değişen kız çocuklarıyla gece saatlerinde sohbetler yaptığı ortaya çıktı.

Binlerce çocuk takipçisi bulunan şahsın, +18 videolar da paylaştığı da görüldü. Skandalın ortaya çıkmasının ardından Tokat'ta yaşayan emekli Uzman Çavuş Mehmet Akbulut gözaltına alındı.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından fark edilen, daha önce de şikayet edilen Mehmet Akbulut'la ilgili bu kez gelen kamuoyu tepkilerinin ardından eyleme geçildi.

Mehmet Akbulut, yayınlarına yetişkinleri ve erkekleri almadığı, yayın yaptığı çocuklara para dağıttığı da iddia edildi. Ayrıca canlı yayınlardan birine katılan küçük bir kız çocuğunun Akbulut'a "Beni tanımadın mı, geçen size geldim ya" dediği de kayıt altına alındı.

TikTok'ta yine bir skandal. Sosyal medya ayağa kalktı. Çocuk istismarcısı yakalandı!

Mehmet Akbulut'un yayınlarında sıkça, "Ben amca, dede değilim, 16 yaşındayım" dediği görüldü. Akbulut küçük çocukların arasında oldukça yaygın olan K-POP şarkıcılarıyla evli gibi davranıp çocukların ilgisini çekmişti.

Müstehcenlik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile aşağılama suçlarından gözaltına alınan Mehmet Akbulut emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Akbulut emniyetteki ifadesinde hakkındaki iddiaları kabul etmediğini söyleyerek, “Sosyal paylaşım sitesi Tiktok’ta canlı yayınlar yapıyorum. Yaptığım yayınlarda çocukları taciz etmedim” dedi.

TikTok'ta yine bir skandal. Sosyal medya ayağa kalktı. Çocuk istismarcısı yakalandı! - Resim : 2

SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medyada müstehcen paylaşımlar yaptığı iddiasıyla yakalanıp, adliyeye çıkarılan Mehmet Akbulut savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılma kararına savcılığın itirazı sonrası tekrar hakim karşısına çıkan şüpheli Mehmet Akbulut adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Mehmet Akbulut adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

TIKTOK ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ Mİ?

Müstehcen yayın yapan ve bu yayınlar sayesinde para kazanan pek çok insanın olduğu TikTok skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Yaş sınırının 13 olduğu TikTok özellikle çocuklar için çok tehlikeli.

ABD merkezli bir kuruluş olan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), son dönemlerin en popüler sosyal medya platformu TikTok ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, platformla ilgili korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Özellikle de ebeveynleri ilgilendiren araştırma, küçük yaştaki bireyleri TikTok'tan (ve aslında genel olarak sosyal medya platformlarından) uzak tutmak gerektiğini tekrar kanıtladı.

CCDH araştırmacıları, TikTok'un çocuklara gösterdiği içeriklerle ilgili yaptıkları çalışmada, çocuk kılığına girdiler. Yeni hesaplar oluşturan araştırmacılar, uygulamaya yaşlarını 13 olarak belirttiler. Hesaplarını aktif hale getiren araştırmacılar, TikTok'un yeni hesaplara önerdiği içerikleri inceleme altına aldılar. Elde edilen bulgular, TikTok'un daha ilk dakikadan çocukları olumsuz etkilemeye başladığını açığa çıkarttı.

Yapılan incelemelerde, 13 yaşındaki çocukların TikTok kullanmaya başladıkları anda büyük bir girdabın içine düştükleri tespit edildi. Öyle ki hesaplardan birine, daha 2,6. dakikada intihar ile ilgili içerikler gösterilmişti. Başka bir hesap ise 8. dakikada yeme içme bozukluklarına neden olabilecek içerikler görmeye başladı. Üstelik bundan daha kötüsü de vardı. Çocuklar, her 39 saniyede bir kez ruh sağlığını etkileyecek veya beden imajları nedeniyle etkilenebilecekleri içerikler görüyorlardı. Araştırmanın ikinci aşamasında bu içeriklerle etkileşime giren araştırmacılar, TikTok algoritmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini göstermiş oldular. Öyle ki birkaç içerik ile etkileşime giren 13 yaşındaki bir çocuğun ilgi alanı, doğrudan bahsi geçen kategoriler olarak gösteriliyordu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CCDH CEO'su Imran Ahmed, "TikTok'un çocuklarınıza bakıcılık yapması korkunç bir fikir." ifadelerini kullandı. Bir TikTok sözcüsü ise araştırmacılar tarafından yapılan çalışma ile gerçek kullanıcıların kullanım deneyimlerinin aynı olmadığı ifade edildi. Yani TikTok, söz konusu araştırmanın sonuçlarını kabul etmedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin