Ticaret kısıtlaması kararı sonrası İsrail'den Türkiye'ye tehdit

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin İsrail'e yönelik yaptırım kararının ardından, "İsrail Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. Türkiye'deki yatırımların durdurulması ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi için talimat verdim." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ticaret kısıtlaması kararı sonrası İsrail'den Türkiye'ye tehdit

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin İsrail'e yönelik yaptırım kararının ardından çok sert açıklamalar yaptı. 

"Erdoğan Gazze'de kadınlara, kız çocuklarına, yetişkinlere tecavüz eden, öldüren ve bedenlerine saygısızlık eden ve çocukları diri diri yakan Hamas katillerine verdiği destek uğruna bir kez daha Türkiye halkının ekonomik çıkarlarını feda ediyor." diyen Katz, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

"TÜRK EKONOMİSİNE ZARAR VERECEK PARALEL TEDBİRLER ALINACAK"

İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. İsrail'in Türkiye'nin ihracatını engelleyeceği ürünler için bir liste daha hazırlanmasını ve ayrıca ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini ve Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin