Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrailli Dışişleri Bakanı Katz'ın açıklamalarına sert tepki

Türkiye’nin İsrail’e yönelik ihracat kısıtlamasını gevşettiğini öne süren İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yanıt geldi. Bolat, İsrail Dışişleri Bakanı'nın açıklamalarının kesinlikle hayal ürünü olduğunu, gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrailli Dışişleri Bakanı Katz'ın açıklamalarına sert tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha önceki tutumundan geri adım attığını ve İsrail'e uyguladığı ticari kısıtlamaların birçoğunu kaldırdığını öne sürmüştü.

Katz'ın iddialarına Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yanıt geldi. Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları kesinlikle hayal ürünü olup, gerçekle hiç bir ilgisi yoktur. İsrail ile ticaret konusunda hükümet olarak almış olduğumuz kararın arkasındayız. Bu karar geçerliliğini korumaktadır. İsrail’in Gazzeye yönelik saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’deki Filistinli kardeşlerimize yönelik insani yardımların kesintisiz olarak ulaştırılması konusundaki şartlarımız sağlanıncaya kadar, İsrail ile ticaretin durdurulması kararımız yürürlüktedir."

Ankara İsrail ile ticaret yasağını geçen hafta uygulamaya koymuştu. Ticaret Bakanlığı'ndan 2 Mayıs gecesi yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik askeri operasyonlarında 35 bin sivilin öldüğüne dikkat çekilerek, çatışmaların durdurulması için Ankara'nın çaba gösterdiği ancak İsrail hükümetinin karşılık vermediği, bunun üzerine 9 Nisan'da 54 ürün grubunun İsrail'e ihracatının kısıtlandığı ifade edilmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin