Tepkiler üzerine Rusya'dan yeni 'İran' açıklaması

Rusya ile İran arasında kapsamlı iş birliğine yönelik anlaşmanın askıya alındığına yönelik RIA'da yayınlanan haberin ardından, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov iki ülkenin söz konusu anlaşma üzerinde çalışmaya devam ettiğini ancak bazı tarihlerin değişebileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Tepkiler üzerine Rusya'dan yeni 'İran' açıklaması

Peskov, Rusya'nın İran ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçladığını da ifade etti.

Rusya'nın RIA haber ajansında yer alan haberde, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Zamir Kabulov, Rusya ile İran arasında kapsamlı iş birliğine yönelik anlaşmanın İran'ın karşılaştığı sorunlar nedeniyle askıya alındığını söylemişti. Ancak bu açıklamanın ardından İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan haberde de, İran'ın Moskova büyükelçisi böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtmişti.

Rusya, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana İran ile siyasi, ticari ve askeri ilişkilerini güçlendirmek için harekete geçti.

Rusya ile İran arasında kapsamlı bir anlaşma yapılmasına yönelik çalışmalar, Eylül 2022'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi arasında yapılan toplantıda açıklanmıştı.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yerine geçebilecek kişi olarak görülen Reisi, Mayıs ayında helikopter kazası sonucunda hayatını kaybetmişti.

Etiketler gündem rusya tepki
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin