Tefeciden borç aldı hayatı karardı. İzmir'den Ankara'ya kaçan esnaf: Beni ölümle tehdit ediyorlar

İzmir'de yaşayan Necmettin Kaşıkçı tefecilerden aldığı borcu ödemesine rağmen ölüm tehditleriyle karşı karşıya kaldı. Yaşanan bu durum üzerine çareyi Ankara'ya taşınmakta bulan esnaf, burada da tefecilerin baskı ve tehditleriyle karşılaştı, tüm mal varlığının zorla elinden alınmak istendiğini ve ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Tefeciden borç aldı hayatı karardı. İzmir'den Ankara'ya kaçan esnaf: Beni ölümle tehdit ediyorlar

İddialara göre, Ocak 2023’de İzmir’de market işletmeciliği yaptığı sırada tefecilerden borç alan Necmettin Kaşıkçı’nın hayatı kabusa döndü. Önce bir milyon, ardından 2 milyon lira borç alan Kaşıkçı, 3 milyon lirayı ödemesine rağmen kendisinden hala para istendiğini ileri sürdü. O günden sonra ölüm tehditleri ile sürekli rahatsız edildiğini söyleyen Kaşıkçı, tefecilere para vermek için İzmir’deki mal varlıklarını satmaya başladı.

Bir süre sonra ödemelerde sıkıntı yaşayan ve durumdan rahatsız olan Kaşıkçı, izini kaybettirmek için Ankara’ya taşındı. Mamak’ta açtığı markette tartıştığı işçisinin İzmir’e giderek yerini tefecilere söylediğini dile getiren Kaşıkçı, 1 haftadır yine aynı tehditlere maruz kaldığını ifade etti.

POS CİHAZI KOYMUŞLAR

Ankara’da, izi bulunan marketine zorla POS cihazı konulduğunu dile getiren Kaşıkçı, tefecilerin bununla da yetinmediğini ve marketin kasasından para ve malzeme çaldıklarını belirtti. Evinin ve iş yerlerinin defalarca kurşunlandığını ileri süren Kaşıkçı, bu sebepten dolayı ailesi ile arasının bozulduğunu, eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kaldığını söyledi. Çalışanlarından aile yakınlarına kadar herkesin bu olaylardan etkilendiğini belirten Kaşıkçı, iş ortağının da kaçırılmaya çalışıldığını söyledi. Toplam zararının 30 milyon lira olduğunu aktaran Kaşıkçı, servetinin 1 buçuk senede yok olma derecesine geldiğini belirtti.

“BORCUN VAR DEYİP YANIMA GELİYORLARDI”

Yaşadığı süreçle ilgili konuşan Necmettin Kaşıkcı: “Olaylar İzmir’de başladı. Orada iki tane işletmem vardı. Ticaretle ilgili sorunlar yaşamıştım. O sırada da bu tefecilerin eline düştüm. Çeklerimi ödemekte zorlanıyordum. O sırada da bu kişiler benim mal ve mülklerimin olduğunu bildiği için bana bir milyon lira borç verdiler. Borcu ödedikten sonra 2 milyon lira daha aldım ama bu borcu bir türlü bitiremedim. Borcum 4 buçuk milyon lira oldu. Ödememe rağmen tekrar ‘borcun var’ deyip yanıma geliyorlardı. Benim de ödeyecek durumum kalmayınca Ankara’ya kaçmak zorunda kaldım. 1 seneden fazadır beni sıkıştırıyorlar” dedi.

“AİLEMİ KAYBETMEME SEBEP OLDULAR”

Mal varlıklarını çoğunu kaybettiğini söyleyen Kaşıkçı, “Dükkanıma ateş ettiler. Arabamı silahla taradılar. Motosikletli kişileri üzerime yolladılar. Ailemi kaybetmeme sebep oldular. Onlar yüzünden iki dükkanımı arkadaşlarıma bıraktım, şu an ne durumdalar bilmiyorum. Çokça araç ve dairem vardı, bunlar yüzünden kaybettim. Burada güzel bir hayat kurmaya başlamıştım. Yanımda çalışan bir kişi ile problem yaşadık ve o İzmir’e gitti. Oradaki grupla anlaşmış ve yerimi söylemiş. Her gün dükkanıma gelip yağma yapmaya başladılar. Kafalarına göre mallarımı dağıtıyorlar. ‘Dükkan artık bize geçti’ dediler. Beni ölümle tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin