TBMM Genel Kurulu toplandı. 3 milletvekiline gündem dışı söz verildi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Başkanvekili Karaca, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu toplandı. 3 milletvekiline gündem dışı söz verildi
AA

TBMM Genel Kurulu toplandı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez bir banka şubesi müdürünün fon adı altında yüksek kazanç vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığını kaydetti.

Açıklamaların devamında ise verilen paraların kaynağının incelenmesi gerektiğini belirtti.

ÜLKENİN KARA PARADAN TEMİZLENMESİ ŞART

Başka bir olayda ise, "Suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan bir kişiye kamu bankalarından yüzlerce milyon lira kredi verildiğini" aktaran Çömez, "Bu konuların üstüne gitmeye devam edeceğiz. Ta ki bu çark temizlenene kadar. Türkiye'nin kara paradan ve diğer benzer işlerden temizlenmesi şart." ifadelerini kullandı.

TARIM ANLAŞMASI FESHİ KONUSU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise "Sudan ile yapılan tarım anlaşmalarının feshinin yol açtığı sorunlara" ilişkin konuşmasında, Türkiye'nin yurt dışında tarım yapmak yerine ülkedeki tarım ve hayvancılığın sorunlarını çözmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, "İktidar, sudan işler yerine gerçekçi politikalara yönelmeli, tarımın stratejik bir öneme sahip olduğu gerçeğini kabul etmelidir. Niye 10 yılda enerjimizi boşa harcadık. GAP ya da GOP bölgesindeki sorunları aşsaydık, Türkiye tarımda sorun yaşamayacaktı." ifadelerini kullandı.

CHP'li Gürer, 2024 bütçesinde tarım ve hayvancılık için ayrılan ödeneğin de yetersiz olduğunu ifade etti.

HEDEP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan da "Bitlis'in sorunlarına" ilişkin konuşma yaptı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin