Tarihi buluşma... Erdoğan ile Özel CHP'de bir araya geldi. 18 yıl sonra bir ilk. İki liderin görüşmesi 1.5 saat sürdü

Bugün tarihi bir gün yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iadei ziyaret kapsamında CHP Genel Merkezi'nde genel başkan Özgül Özel ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 1.5 saat sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi buluşma... Erdoğan ile Özel CHP'de bir araya geldi. 18 yıl sonra bir ilk. İki liderin görüşmesi 1.5 saat sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti.

İşte o tarihten sonra büyük bir buluşma gerçekleşti.

2 Mayıs 2024 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iadei ziyareti için 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'ne geldi.

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kapıda karşıladı. 

Tarihi buluşma... Erdoğan ile Özel CHP'de bir araya geldi. 18 yıl sonra bir ilk. İki liderin görüşmesi 1.5 saat sürdü

Erdoğan-Özel görüşmesi saat 16:00'da başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi basına kapalı yapıldı.

Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan'ı, parti çıkışında CHP Genel Başkanı Özel aracına kadar uğurladı.

Görüşmede, CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da yer aldı.

Erdoğan ile CHP Genel Merkezi'ne, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da geldi.

GÜNDEMDE NE VAR?

Erdoğan, en son 2006 yılında CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmişti. Erdoğan ve Özel ilk görüşmelerini 2 Mayıs’ta gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanı, CHP liderine AKP Genel Merkezinde ağırlamıştı. Bugün yapılacak görüşmede; siyasette yumuşama, yeni sivil anayasa çalışmaları, Meclis gündemi, emekli ve asgari ücret zammı, gezi tutukluları, Can Atalay meselesi, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, kayyım, bazı DEM Partili belediye başkanlarının terör iltisakı, yerel yönetimlerin borç yükü, öğretmen atamalarındaki mülakat ve yeni müfredat gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezine yaptığı ilk ziyaret olacak. Erdoğan en son 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

Etiketler gündem erdoğan özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin