Suriye Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Şara Türkiye'ye geliyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara'nın önümüzdeki hafta Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye Dışişleri Bakanlığı açıkladı: Şara Türkiye'ye geliyor

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara’nın gelecek hafta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

BAE, eş-Şara’nın göreve gelmesinin ardından ziyaret edeceği ikinci körfez ülkesi olacak. Eş-Şara, geçtiğimiz şubat ayında Suudi Arabistan'ı ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Geçiş Hükümeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ilk olarak 4 Şubat tarihinde bir araya gelmişti. İkili görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer almıştı.

Görüşmeyi değerlendiren Şara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a misafirperverliği için teşekkür mesajı paylaşmıştı

Şara, "İki ülke arasındaki koordinasyonu geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin