Sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Lise öğrencisine cinsel istismar iddiasıyla yargılanan fırıncı hakkında karar

Adana'da fırın işleten 63 yaşındaki R.A., 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'ya cinsel istismarda bulunmuştu. Sosyal medyada da büyük tepki çeken olayda cinsel istismar iddiasıyla yargılanan fırıncı 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Lise öğrencisine cinsel istismar iddiasıyla yargılanan fırıncı hakkında karar
DHA

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir fırında çalışan lise öğrencisi E.A., 28 Ekim'de polise giderek çalıştığı fırının sahibi R.A. tarafından cinsel istismara maruz kaldığını söyledi.

R.A., polis ekipleri tarafından 'çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla gözaltına alındı.

İşlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye gönderilen R.A., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

KENDİNİ BAKIN NASIL SAVUNDU

Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak R.A. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘çocuğa karşı teşhir’ suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede, mağdur beyanı, video kaydı ve tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde, şüphelinin, zincirleme şekilde, farklı zamanlarda mağdura karşı sarkıntılık aşamasında kalan çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediğine yer verildi.

Davanın Adana 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasına SEGBİS üzerinden katılan tutuklu sanık R.A., "Bir anlık cahillikti, neden yaptım bilmiyorum. İlk kez böyle bir şey yaşandı. Pişmanım" dedi.  Mağdur E.A. ise duruşmada verdiği ifadede, "Ben yaklaşık 3 aydır fırında çalışıyordum. Fiziksel şekildeki temasları son iki haftada neredeyse her gün oluyordu. Bazen bana aşkım, balım diyordu. Bazen de bana kendi telefonundan açık seçik videolar izletiyordu. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. 

TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANMADI

Davanın karar duruşmasında taraflar eski ifadelerini yineledi. Mahkeme hakimi, sanık R.A.’ya çocuğun cinsel istismarı ve cinsel taciz suçlarından toplam 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından açıklama yapan E.A.’nın avukatı Sahra Düzgün Tucel, "Karar mütalaaya göre verildi. Mahkeme heyeti, sanığa takdir indirimi de uygulamadı” dedi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin