Sosyal medya 24 katlı bu binayı konuşuyor! Müteahhit aylar önce açıklama yapmış: Klavye delikanlıları araştırmadan yazıyor

Son olarak 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Türkiye'de vatandaşların en büyük korkusu deprem. Aslında deprem değil; usulüne uygun yapılmayan binalar. Sosyal medyada Zonguldak Kozlu'da yapılan 24 katlı bir bina eleştirilerin hedefi oldu. O binanın müteahhidinin ise aylar önce binasını savunduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya 24 katlı bu binayı konuşuyor! Müteahhit aylar önce açıklama yapmış: Klavye delikanlıları araştırmadan yazıyor

Türkiye fay hatları üzerine kurulu bir ülke. Yer bilimci bilim insanları sürekli yetkilileri uyarıyor. Sadece Marmara'da değil ülkenin hemen hemen her yerinde depremler bekleniyor.

Vatandaş ise tedirgin. Japonya'da gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı an itibarıyla 76 iken benzer büyüklükte bir depremde Türkiye'de 50 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Bunun tek çözümü ise depreme dayanıklı binalar yapmak. İşte böyle bir ruh hali içinde sosyal medyada yayılan bir fotoğraf gündem oldu. Zonguldak Kozlu'da yapılan 24 katlı bir bina insanların tepkisini çekti.

O binanın müteahhidi Şahin Yalçın'ın ise 10 ay önce İHA'ya konuştuğu ortaya çıktı. Yaptığı binayı savunan Şahin'in şu sözleri söylediği görüldü: 

KLAVYE DELİKANLILARI 

Bunun böyle fotoğrafını çekip sosyal medyaya koyup da klavye delikanlılığı yapmaya hiç gerek yok. Nasıl yapılmış? Bu bina nasıl ruhsat almış? Ruhsatı alırken belediye ne etütleri istemiş? Zemin etütleri bile Ankara'dan onaylandı. Kolon evlattır. Ha evladı öldürmüşsün ha kolonu yıkmışsın. Aynıdır bizim için değişmez. Çünkü binayı taşıyan, yapacağın işi, ömür boyu sorumlusun. Evladın nasılsa o da aynı. Biz bunlara asla göz yummayız. Bu benim mesleğim. Geredeli İnşaat olarak ilk okuldan beri bu işin içindeyim. Okumuş cahiller konuşuyor. Bir insanın karşısındaki işe yorum yapabilmesi için o iş için bilgisi olması lazım.

O işi yapması lazım. Bu işle ilgin yoksa yapmıyorsan veya bilmiyorsan neden yorum yapıyorsun. Bunlar insanlara zarar veriyor. Biz bu binayı yaparken tümüyle geoteknik, jeoloji, zemin etüdü, Ankara Mekansal Planlama'dan çıktı bunların hepsi. Her türlü bilim ve teknikten faydalanarak yapılmış bina. Tümüyle odalarında bile yangın söndürme var. Devletin yaptığı binaların haricinde hiçbir binada yangın söndürme sistemi yok. Bu binanın her odasında her bölmesinde yangın söndürme var. O günün parasıyla 1 milyon 750 bin dolar para harcadık.

BU BİNADA OTURUYORUM

Şu anda bu iki inşaatın maliyeti bugünkü rakamla 300-350 milyon lira arasında. Biz paramızın düşmanı mıyız da buraya bu kadar katlı bina yapıyoruz. Ne zorumuz vardı da bu kadar para harcıyoruz. Bunu yaparken en son teknolojileri kullanıyoruz, kullanmak zorundayız. Yoksa feda olur her şey. Masrafı çok olan işlerde bilim ve teknik olarak her şeyden faydalanıyoruz. Daire fiyatlarımız şu anda 2,5-5 milyon lira arasında değişiyor. O şekilde satıyoruz. Geçen hafta daire sattık. Firma olarak ben kendim bu binada oturuyorum. Hangi müteahhit kendi yaptığı binada oturur. Kendim güvenmesem bu binada oturur muyum? Asla.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin