SONDAKİKA Serdar Sertçelik Macaristan'da yakalandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanıktı

Sondakika haberi... Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de "M7" kod adlı gizli tanığı olan, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik ile ilgili yeni gelişme... İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Serdar Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı." denildi.

Google Haberlere Abone ol
SONDAKİKA Serdar Sertçelik Macaristan'da yakalandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanıktı

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın aktardığına göre Serdar Sertçelik, Macaristan'da yakalandı ve 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı da Sertçelik ile ilgili bir açıklama yaptı ve yakalandığını duyurdu.

Bakanlık sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

SONDAKİKA Serdar Sertçelik Macaristan'da yakalandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanıktı

Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik’e ait fotoğraf paylaşıldı

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Kırmızı Bülten ile aranan Serdar Sertçelik yakalandı.

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan; Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma, Kasten Öldürme, Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma suçlarından Kırmızı Bülten ile 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası seviyede aranan Serdar Sertçelik, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu arada Serdar Sertçelik'in iade süreciyle ilgili çalışmalar da başlatıldı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin